Dačić s grčkim ministrom turizma o saradnji i letnjoj sezoni 1Predsednik Skupstine Srbije Ivica Dacic Ivica Dacic. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

Predsednik (raspuštene) Skupštine Srbije Ivica Dačić je danas u Beogradu razgovarao s grčkim ministrom turizma Vasilisom Kikilijasom o odnosima i unapređenju saradnje dve zemlje i uslovima boravka srpskih turista u Grčkoj tokom predstojeće letnje sezone.

Kikilijas je rekao da „narod i vlada Grčke ostaju posvećeni očuvanju i jačanju tradicionalnog prijateljstva“ sa Srbijom, saopštila je Skupština Srbije.

Naveo je da je Grčka zainteresovana da unapredi saradnju sa Srbijom u turizmu, naročito u predstojećoj sezoni, s obzirom na to da su rezultati turističkog prometa prethodnih sezona bili manji zbog pandemije.

Grčki ministar je kazao da građanima Srbije za ulazak u Grčku više nisu potrebni sertifikati o vakcinaciji, PCR testovi i PLF obrasci, i da grčka letovališta očekuju letos 900.000 turista iz Srbije, piše u saopštenju.

Kikilijas je rekao da se razgovara sa privatnim operaterima mobilne telefonije o ukidanju ili smanjenju tarifa rominga za srpske turiste, kao i sa nacionalnim avio-kompanijama obeju zemalja radi uvođenja većeg broja redovnih i čarter letova.

Dačić je, kako se navodi, izrazio zadovoljstvo stalnim napretkom političkog dijaloga i ukupne saradnje dve zemlje i ukazao da je Srbija zainteresovana za proširenje i produbljavanje ekonomsko-trgovinske saradnje s Grčkom.

Znatjan neiskorišćen potencijal, rekao je Dačić, postoji u proizvodnji hrane, zajedničkim projektima saobraćajne i energetske infrastrukture, u razvoju malih i srednjih preduzeća, a naročito u oblasti turizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari