Predstavnici radnika Autosaobraćaja koji već četvrti dan blokiraju saobraćaj na železničkoj pruzi i magistralnom putu Kragujevac -Kraljevo, danas će o zahtevima vezanim za status preduzeća i materijalni i socijalni položaj zaposlenih razgovarati sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem. Predsednica Slobodnog sindikata u toj firmi Suzana Marković rekla je našem listu da će razgovor voditi petočlana delegacija radnika.

– Ukoliko dobijemo odgovor od države da Autosaobraćaj više nije potreban, onda ćemo insistirati na realizaciji socijalnog programa i isplati svih zarada koje se duguju zaposlenima – objasnila je ona i dodala da se očekuje da policijski inspektori provere da li je sav novac iz nedavnog kredita Ministarstva finansija od 28 miliona dinara završio na računu preduzeća.

Naime, juče ujutru, u Autosaobraćaj su, na osnovu naloga nadležnog tužilaštva, ušli policijski inspektori za privredni kriminal koji bi trebalo da prekontrolišu poslovanje firme od 2005. do danas. Načelnik Policijske uprave u Kragujevcu Ivan Đorović potvrdio je da inspektori proveravaju dokumentaciju o kreditu i podsetio da je policija u prethodnih sedam godina protiv rukovodilaca i odgovornih lica u Autosaobraćaju podnela više od 12 krivičnih prijava, zbog višemilionske štete koju su naneli tom preduzeću.

Blokada ne prestaje

Radnici „Autosaobraćaja“ nastaviće blokadu pruge i magistralnog puta prema Kraljevu, u naselju Grošnica i tokom današnjeg razgovora sa Aleksandrom Vučićem. „Odluka o nastavku ili prekidu protesta zavisiće isključivo od ishoda razgovora“, kažu oni.

Alternativa

Zbog blokade saobraćajnica ugrožen je i transport Fijatoovih automobila iz Kragujevca prema Luci Bar. Od prekjuče se koristi alternativni pravac preko Lapova i Beograda, koji je za oko 200 kilometara duži od uobičajenog. Alternativnim pravcima odvija se i putnički saobraćaj prema Kraljevu i dalje prema Sandžaku, severu Kosova i Crnoj Gori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari