Demanti Henkela na tekst „U Henkelu radnici stoje na metar“

Ostavite komentar


  1. Hahaha, jeste, nisu na udaljenosti od jednog metra, nego na pola metra. Radim u tom istom pogonu, ne pišem napamet. Maske su podeljene nakon što se saznalo o infekciji! Naravno, nadređeni to nikad neće priznati, jer vole da kriju stvari. Sramota!

    1. Ako ne kažete tačno ime i prezime, onda lažete. Mogu i ja da kažem da radim i da je sve tačno što menadžment navodi, a Danas voli da slaže, nije mu prvi put.

      1. To bi znacilo momentalni otkaz, jer o ovoj situaciji tesko sta pozitivno moze da se kaze.

      2. Sto se tice lagana, list danas je izmislio istinu za rts, kurir, pink, hepi…..
        Sad mars po sendvic

      3. U ugovoru o radu pise da nesmemo da dajemo bilo kakve izjave o poslodavcu. Ja svih ovih dana radim na pola metra od kolege. Zastita postoji u vidu duplih rukavica koje nosimo kao i maski. Koliko je to bezbedno ne znam. Laknulo nam je jer od sutra ne radimo, ima najmanje 5 zarazenih, mi ostali saznacemo sledecih dana dali imamo neke simptome. Licno cuvam druge od sebe familiju ne vidjam.

  2. „„S tim u vezi svi zaposleni u Kruševcu dobili su maske istog trenutka kada su postale dostupne na tržištu“. Verovatno je virus bio korektan pa sačekao da maske postanu dostupne. Kakvo licemerje – ako nema maski, nema ni posla dok ne postanu dostupne, gospodo, tako se bori protivu ove pošasti.

  3. Dani pred nama ce pokazati koliko ima istine u onome sto menadzment Henkel-a navodi, jer u pogonima fabrike svakog dana ima sve manje radnika zbog bolovanja. Zalosno je sto niko od drzavnih organa nije reagovao i zastitio radnike od neodgovornog poslodavca!
    Neka nam je Bog u pomoći!!

  4. Vreme ce pokazati da li menadzment Henkela u potpunosti poštuje i sprovodi sve procedure, jer je u pogonima fabrike svakim danom sve manje radnika zbog bolovanja, cak su i smene korigovali zbog manjka radne snage.Danas je potvrdjen i treci slucaj korone radnika iz Henkela, a ne znamo tacan broj koliko ih je u izolaciji. Zalosno je sto niko od nadleznih organa ove je##ne drzave ne reaguje i ne zastiti radnike od neodgovornog poslodavca!!

  5. Postovani, u ovakvin situacijama ne bi trebalo da optuzujemo jedni druge nego da se trudimo da jedni drugima olaksamo. Radnik sam kompanije i normalno je da smo u strahu jer nas ima mnogo, pogotovo prvih nekoliko dana strah i panika se videla u svakom pogledu pa i u mom. Ali da su mere preduzete od strane kompanine jesu. Sredstva za dezinfekciju smo imali od prvog dana, fabrika je dezinfikovana svojim ocima sam videla iako se tvrdi da nije jer prosto je nemoguce da svi vide jer je proizvodnja bila u toku. Bunite se zasto se putovalo punim autobusom, pa zasto ste se vozili , mrzelo nas je da iz grada idemo po 1km- 2km pesaka nego cekamo firmine autobuse koji su ustvari leglo zaraze a ne sama fabrika, a potvrde za slobodno kretanje zbog policiskog casa smo imali od samog proglasenja.Zalimo se nema nocnih prevoza za radnike koji su udaljeni, slazem se oni su zaista u problemu ali niko nije prozivao Jugoprevoz koji je cim su djaci prestali da idu u skolu ukinuo nocne linije koje nisu djacke nego radnicke u 11:15 nego smo odmah optuzili Henkel da nema cime da dolazimo na posao. Krive su pune svlacionice i brinemo za zdravlje nase dece ,a niko se nije setio bar mi radnici iz grada da dolaze i odlaze sa posla u radnom odelu kako bi rasteretili svlacionice sigurno ih niko ne bi vratio sa posla zbog toga. Kasirke u supermarketima su mnogo vise izlozene opasnosti pa mi i dalje hrlimo u kupovinu, ne misleci na njihovo zdravlje i zdravlje njihove dece.Tako da drage moje kolege najlakse je uvek okriviti drugog a ne raditi na sebi da se spreci ono sto je u nasoj moci. Zivi i zdravi bili, proci ce i ovo ali treba ostati COVEK!!!!!!!

  6. Mere zastite u Henkel-u su počele da se primenjuju mnogo pre nego sto je država reagovala.
    Na 50.000 zaposlenih u svetu, broj zaraženih je mizeran.

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 10

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.