Demanti Henkela na tekst "U Henkelu radnici stoje na metar" 1Foto: Mohammad Danish

Henkel Srbija, kao jedna od vodećih svetskih kompanija, veoma ozbiljno pristupa poštovanju svih procedura, kao i apsolutnoj bezbednosti svojih zaposlenih, naročito u ovim teškim trenucima, navodi se u demantiju Henkela na tekst „U Henkelu radnici stoje na metar“, koji je juče objavljen u našem listu.

Kako navode u demantiju, Henkel u potpunosti poštuje i sprovodi sve procedure propisane od strane Svetske zdravstvene organizacije, kriznog štaba za suzbijanje novog korona virusa i nadležnih organa.

„S tim u vezi svi zaposleni u Kruševcu dobili su maske istog trenutka kada su postale dostupne na tržištu i pre potvrde o potvrđenim slučajevima korona virusa. Slika koja prati tekst je lažna i prikazuje proizvodni pogon fabrike koji nije u funkciji već nekoliko godina. Sve samohrane majke dobijaju naknadu u visini od 100 odsto plate“, ističe se u demantiju.

U fabrici u Kruševcu, kako navode, do sada je implementirano, više od 100 akcija, a neke od njih uključuju: svakodnevnu profesionalnu dezinfekciju kompletne fabrike i svih proizvodnih pogona, potpunu zaštitu za sve zaposlene u vidu maski i rukavica, dupliran broj autobusa za prevoz zaposlenih u cilju smanjenja gužvi, primenjivanje svih mera zaštite u kantini koje podrazumevaju odvojene stolice, pregrade, smanjen broj ljudi, kao i rad od kuće, za sve zaposlene koji su u mogućnosti da na taj način obavljaju svoj posao.

„Kompanija Henkel nije dobila nijedan upit pre objavljivanja teksta, a na koji bi apsolutno odgovorila, sa željom da javnost bude obaveštena o svim informacijama od značaja za javno zdravlje. Kompanija Henkel posluje u Srbiji više od 18 godina i od svog dolaska na srpsko tržište bila je odgovoran član zajednice u kojoj posluje, sa brigom o zaposlenima i kontinuitetu poslovanja kao vodećim prioritetima.

Za kraj, od vaše redakcije u ovom trenutku zahtevamo izvinjenje povodom spornog teksta i očekujemo da stav naše kompanije bude u celosti objavljen u dnevnom listu, na svim društvenim mrežama, na kojima je isti bio objavljen, kao i da članak pre objave ovog demantija bude momentalno uklonjen sa svih društvenih mreža.“

Odgovor redakcije u sutrašnjem broju

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari