Deseta jubilarna konferencija Majkrosoft Sinergija biće održana od 15.do 19. novembra u Sava centru i hotelu Hajat u Beogradu, pod sloganom „We are all in“, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Danas konferens centru. Naglašeno je da je reč o najvećoj i najuticajnijoj konferenciji posvećenoj informaciono-komunikacionim tehnologijama i njihovoj poslovnoj primeni u regionu jugoistočne Evrope. Tokom pet dana eminentni strani i domaći IT stručnjaci održaće više od 100 predavanja, edukativnih radionica, seminara i poslovnih skupova.

– Za deset godina svog postojanja Sinergija je trajala 29 dana, okupila 25.000 učesnika, 630 predavača i održano je 800 prezentacija. Na osnovu interesovanja koje ove godine vlada u Srbiji, ali i u inostranstvu za Sinergijom, očekujemo više od 3.000 učesnika. To bi ovogodišnju, jubilarnu desetu Majkrosoft Sinergiju učinilo najvećom dosad. Sinergija je postala regionalni brend koji se vezuje ne samo za Majkrosoft tehnologije, već za sve što je novo i aktuelno u čitavom IT svetu – izjavio je direktor Sinergije Borko Kovačević.

Kao globalni trend koji osvaja ICT, „klaud kompjutering“ će obeležiti ovogodišnju Sinergiju.

– Majkrosoft paralelno razvija svoje proizvode i usluge i u „oblaku“, čineći ih dostupnim najrazličitijim vrstama korisnika. Sa petnaestogodišnjim iskustvom u pružanju kvalitetnih i pouzdanih klaud kompjutering usluga, Majkrosoft već uslužuje preduzeća, državne institucije i potrošače širom sveta, a u narednom periodu i u Srbiji“ naglasila je Svjetlana Brekić, direktorka poslovanja Majkrosoft Srbija. Na Sinergiji, Majkrosoft Srbija će predstaviti nove proizvode i usluge Vindous fon 7, Ofis 2010 na srpskom jeziku, Vindous lajv esenšals, Majkrosoft lirik server i još mnogo toga. Sinergija će biti otvorena u Narodnom pozorištu u ponedeljak 15. novembra, a prisutnim zvanicama obratiće se i Kevin Tarner, direktor operacija u Majkrosoftu. Svi zainteresovani za učešće na konferenciji mogu se registrovati preko zvaničnog portala konferencije www.mssinergija.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari