Fabrika kamene vune Knauf insulation predstavlja primer uspešne privatizacije u Srbiji i nadamo se da će je slediti i drugi. U Srbiji će se u narednim godinama stvoriti povoljni uslovi i za proširenje i razvoj proizvodnje ove kompanije jer očekujemo intenzivni razvoj građevinarstva.

Fabrika kamene vune Knauf insulation predstavlja primer uspešne privatizacije u Srbiji i nadamo se da će je slediti i drugi. U Srbiji će se u narednim godinama stvoriti povoljni uslovi i za proširenje i razvoj proizvodnje ove kompanije jer očekujemo intenzivni razvoj građevinarstva. Potpisivanjem i ratifikacijom sporazuma CEFTA biće omogućen i bescarinski izvoz iz Srbije u zemlje u okruženju. Veoma je dobro što je ugradnjom najnovije ekološke tehnologije u fabriku u Surdulici, ostvaren sklad između perspektive njenog daljeg razvoja i planova Vlade Srbije za razvoj turizma u ovom kraju. Ne treba zapostaviti da je master plan za razvoj turističkih kapaciteta Vlasine, jedan od pet koje je Vlada pripremila u prvih sto dana i da će u razvoj te destinacije biti uloženo 280 miliona evra – naglasio je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić na jučerašnjem svečanom otvaranju nove proizvodne linije u Fabrici kamene vune Knauf insulation u Surdulici.
Otvaranju novog pogona Fabrike koja je postala jedan od nosilaca razvoja u ovoj opštini na jugu Srbije, prisustvovao je i vlasnik kompanije Nikolaus Knauf, kao i menadžerski tim. Oni su podsetili da je ta fabrika za proteklih nekoliko godina postala regionalni lider u toj grani proizvodnje, a da je ugovorenih četiri miliona evra investicionog programa višestruko premašeno.
– Samo u ovu proizvodnu liniju uloženo je 17 miliona evra. Od toga je oko šest miliona evra uloženo u zaštitu životne sredine i sva ugrađena proizvodna oprema u novoj proizvodnoj liniji je u skladu sa najvišim ekološkim standardima EU. Takođe su više puta povećani proizvodni kapaciteti na staroj proizvodnoj liniji, pa je sa početnih 5,5 do šest hiljada tona kamene vune kapacitet fabrike dostigao proizvodnju od 17.000 tona. Nova proizvodna linija taj potencijal uvećaće do 45.000 tona kamene vune najvišeg kvaliteta – izjavio je Slavoljub Stajković, generalni direktor Knauf insulation i dodao da fabrika zapošljava 122 radnika čiji je standard višestruko uvećan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari