Direktor firme Valy o razlozima zbog kojih su tužili predsednika sindikata Sloga: Veselinović plasirao neistinite optužbe 1Golden Lady Valy foto N1

Krivična tužba protiv predsednika UGS Sloga Željka Veselinovića je podneta zbog širenja izmišljenih navoda i nanošenja štete ugledu pravnog lica, koje Krivični zakon Republike Srbije propisuje kao krivično delo, kaže za Danas direktor firme Valy Radomir Vukajlović.

On za Danas kaže da je tuženi Željko Veselinović, ispred sindikata Sloga, tokom oktobra i novembra 2021, u periodu od nekoliko nedelja putem sredstava javnog informisanja plasirao niz izmišljenih navoda i neistinitih optužbi na račun VALY, njegovog rukovodstva i zaposlenih, sa ciljem urušavanja ugleda preduzeća i vršenja dodatnog pritiska na njegovo poslovanje.

“Kampanja blaćenja koju su imenovani vodili protiv VALY je apsolutno neprihvatljiv vid aktivizma i smatramo da je potrebno pozvati na odgovornost svakoga ko svojim delovanjem ugrožava poslovanje preduzeća, a samim tim i radna mesta tih istih zaposlenih za čija se prava navodno zalaže”, ističe Vukajlović za Danas.

Budući da je, kako napominje, krivična tužba podneta još u februaru, ne može se govoriti, kako kaže, o vršenju bilo kakvog pritiska od strane preduzeća VALY usled nekih novonastalih okolnosti.

“Sa druge strane, smatramo da se upravo ovakvim istupima tuženog Veselinovića vrši direktan pritisak na VALY da odustane od korišćenja pravnih mehanizama koje ima na raspolaganju radi zaštite sopstvenog ugleda, proizvodnje i radnih mesta”, ističe Vukajlović.

On podseća da ova kompanija posluje u Srbiji duže od dve decenije i zapošljava više od 1.700 radnika u Valjevu i Loznici.

“I pored izuzetnih izazova u prethodne dve godine, smatramo da smo pokazali zavidnu posvećenost socijalnom dijalogu, iznad svega potpisivanjem kolektivnog ugovora sa reprezentativnim predstavnicima zaposlenih u martu ove godine”, naglašava Radomir Vukajlović i dodaje da će krajnji sud na ovu temu dati pravosudni organi, a da će svaki dalji komentar, ako bude bio potreban, biti dat po okončanju ovog postupka.

Naime, pre nekoliko dana pisali smo o tome da su direktori italijanske kompanije Valy, koja radi kao deo fabrike čarapa Golden lejdi u Valjevu i Loznici tužili predsednika sindikata UGS Sloga Željka Veselinovića tražeći za njega godinu dana zatvora zbog toga što je javno podržao, uglavnom, radnice koje su prošle godine u ovoj kompaniji proglašene tehnološkim viškom.

Veselinović je tužbu protiv njega nazvao smešnom, ali je Danasu rekao kako želi da izađe na sud i dokaže da je Valy nezakonito otpuštao zaposlene.

“Ovo je sada pritisak na predstavnike sindikate i sve zaposlene, na one koji su tužili firmu. Verovatno žele da ih zastraše ne bi li odustali od tužbi”, rekao je Veselinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari