Direktor Infrastrukture železnice Srbije posetio železničare na Kosovu 1Foto: FoNet/Infrastruktura železnice

Generalni direktor Infrastrukture železnice Srbije Nebojša Šurlan posetio je železničke stanice Zvečan, Leposavić, Lešak i Ibarska Slatina i razgovarao sa železničarima o njihovom trenutnom položaju i situaciji u kojoj se nalaze.

– Cilj naše posete železničarima koji rade u severnom delu Кosova i Metohije bio je prvenstveno da im u ovim teškim danima pružimo podršku i pokažemo da nisu sami i da Infrastruktura železnice Srbije brine o njima i da je uz njih i njihove porodice – rekao je Šurlan.

Razgovaralo se o stanju železničke infrastrukture na Кosovu, radnim obavezama i zadacima u narednom periodu, ali i o svim problemima sa kojima se tamošnji radnici susreću.

– Zajednički smo sagledali i mogućnosti šta Infrastruktura železnice Srbije može da preduzme, kako bi se našim kolegama na Кosmetu olakšali život i rad, a železničari sa Кosmeta upoznali su nas sa aktuelnom situacijom u južnoj pokrajini, posebno sa teškoćama sa kojima se susreću prilikom obavljanja radnih zadataka – rekao je Šurlan.

Kako se navodi u saopštenju tog preduzeća, na Кosovu radi stotinak zaposlenih u Infrastrukturi železnice Srbije.

Precizirano je, da je reč o radnicima izvršnih službi i to saobraćajnih, elektrotehničkih i građevinskih poslova, kao i Pomoćnog voza i uglavnom su angažovani na kontroli stanja, pregledu pruge i sitnim intervencijama na pruzi, pregledima i merenjima na elementima elektrotehničke infrastrukture.

U saopštenju se dodaje da železničari na Кosmetu čuvaju i održavaju postojeće objekte i pruge, a održavaju i prisustvo u staničnim objektima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari