Direktor RZS: Kvartalni i godišnji obračun i publikovanje BDP-a je standard

Ostavite komentar


  1. Čitam ovoga, a kao da mu je AV pisao govor. Iste stilske figure i bravure, isto kukanje i pljuvanje po „onima tamo što su protiv Srbije“…

  2. Istini za volju, fles podatak prvi put nije objavljen za 2. kvartal 2019, posto je Vucic najavljivao veliki rast, podaci to nisu pokazivali, pa je trebalo vremena da se „dorade“. Ipak, najveca „dorada“ je ucinjena za 3. kvartal, kada je BDP-u jednostavno „dodato“ 700 miliona evra za Turski tok, sto je doticni obznanio na konferenciji za stampu. Tih 700 miliona evra je „dodato“ na osnovu izvestaja Transgas d.o.o. cerke istoimene rusko-srpske firme registrovane u svajcarskom poreskom raju Zug. Kolika je vrednost celog projekta, kako se on finansira, odakle su radnici angazovani na njemu, kome ide dobit ako je bude, sve su to pitanja na koje javnost nikada nije dobila odgovor. Trebalo je „podici“ BDP i to je uradjeno. Inace, sada vidimo da ovaj projekat ima sanse da postane velika promasena investicija. Prvo, nije bilo saradnje sa bugarskom stranom, pa ona tek sada radi na svojoj trasi. Nedavno smo saznali da je rok zavrsetka radova do kraja ove godine. Iz usta bugarskog premijera smo culi da on pominje i americki tecni gas kao jednu od opcija za snabdevanje gasom. U vezi sa tim se pojavila inicijativa americkih senatora da se zabrani dalja gradnja ovog gasovoda. Tako eto, BDP za 2019 je „podingut“ a sta ce biti od Turskog toka, tek cemo da vidimo!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.