Direktor Teklasa podneo ostavku 1foto FoNet/Instagram Budućnost SrbijeAV

Erdžan Alinmaz juče ujutru podneo je ostavku na mesto generalnog direktora Teklasove fabrike automobilskih kablova u Vladičinom Hanu u kojoj nakon zapošljavanja oko stotinak radnika iz vranjskog Geoksa radi ukupno oko 1.200 zaposlenih, potvrdio je za Danas izvor blizak turskoj fabrici.

– Od otvaranja fabrike sredinom 2016. godine ovo je druga ostavka direktora fabrike u Vladičinom Hanu. Procedura do imenovanja novog direktora može da potraje i nekoliko meseci kao što je to bio i slučaj sa dolaskom Alinmaza koji spada u red mlađih i vrlo ambicioznih ljudi koji nije sklon da donosi odluke na svoju ruku, pa u ovom slučaju teško je znati koji su pravi razlozi za ovakav potez – navodi izvor Danasa.

Alinmaz je preuzeo fabriku u Vladičinom Hanu krajem 2018. godine, kao mladi stručnjak specijalizovan za proizvodnju kablovskih elemenata za automobilsku industriju.

Izvor Danasa je naveo da se broj upošljenih radnika Geoksa iz Vranja nakon zatvaranja fabrike povećao na oko 120, kao i da taj broj „nije veći delom zbog procena turskog investitora, a delom i zbog nezainteresovanosti obućara da pređu u auto industriju“.

Nakon zatvaranja fabrike obuće Geoks, italijanske kompanije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od rukovodstva Teklasa da u svojoj fabrici do kraja godine zaposle šest stotina radnika iz Vranja.

Teklas u Vladičinom Hanu zapošljava mlađu radnu snagu koja radi u tri smene, uz prosečnu zaradu od oko 60.000 dinara.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari