Direktorka Uprave prihoda i carina: Cigarete iz Luke Bar nisu ukradene posle lažne dojave o bombi 1Foto: pixabay/ realworkhard

Direktorka Uprave prihoda i carina Milena Petričević izjavila je da cigarete koje su ukradene iz Slobodne zone Luke Bar nisu iznete u ponedeljak kada je stigla dojava o bombi, za koju se ispostavilo da je lažna.

„Krađa se nije dogodila u to vreme kada je javljeno da je postavljena bomba, već u ranijem periodu“, kazala je Petričević za današnju Pobjedu demantujući time spekulacije pojedinih medija da se krađa dogodila za vreme evakuacije radnika.

Ona nije mogla da saopšti o kojoj količini cigareta se radi.

Prema nezvaničnim saznanjima medija, preliminarni nalazi pokazuju da je nestalo oko 11.000 paketa cigareta.

Krada je otkrivena nakon što su službenici Uprave prihoda i carina u ponedeljak krenuli u popis duvanskih proizvoda smeštenih u skladištima Slobodne carinske zone. Međutim, tada je stigla dojava o bombi, popis je obustavljen a nastavljen je juče.

U ponedeljak u podne iz Luke Bar policija je evakuisala oko 1.000 radnika, a nakon detaljnog pregleda je utvrđeno da nema eksplozivne naprave.

„Potvrđujem svoju raniju sumnju da postoji izvesna sprega kriminala sa direktnim predstavnicima i ovlašćenim licima u Carinama i Luci Bar“, kazala je Petričević.

Ona je juče suspendovala sedmoricu službenika Carinske ispostave Slobodne zone. Oni su sinoć privedeni na saslušanje.

Petričević je odnedavno pod policijskom zaštitom koju je dobila nakon što su službenici barske carinarnice otkrili pola tone kokaina u kontejnerima banana namenjenih trgovinskom lancu „Voli“.

Procene policije, Uprave prihoda i carina i Agencije za nacionalnu bezbednost, na osnovu popisa od letos, jesu da se u magacinima Luke Bar trenutno nalaze paketi cigareta vredni oko 60 miliona evra.

Te cigarete u barskoj luci su lagerovane pre Vladine odluke o zabrani skladištenja, a procene su i da mnogim paketima uskoro ističe rok trajanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari