Đedović Handanović demantovala da će ove godine doći do poskupljenja cena električne energije i gasa: "Cene ostaju iste, među najnižim u Evropi" 1Foto: K. Bondžulić/Danas

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović navela je danas da su netačni i zlonamerni navodi da će ove godine doći do poskupljenja cena električne energije i gasa.

Ona je na svom Instagram nalogu, dodala da su netačni i zlonamerni i navodi da se odlažu poskupljenja zbog izbora i blage zime.

„Nije tako teško utvrditi da smo više puta još početkom novembra prošle godine, po okončanju revizije aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), saopštili građanima da za 2024. godinu nisu planirana poskupljenja. Dakle, pre izbora i pre zime“, poručila je ona.

Kada je reč o električnoj energiji, kako je dodala, ove godine naglasak je i biće na restrukturiranju EPS-a, ali bez ikakvih naznaka za povećanjem cene kilovat-časa.

„Što je potvrđeno tokom poslednjih razgovora sa MMF-om u novembru prošle godine. Isto važi i za gas – bilo je pod znakom pitanja kako će se najavljena taksa za tranzit kroz Bugarsku odraziti eventualno na cenu, ali pošto taksa nije zaživela, nema nikakve potrebe da pričamo o povećanju cene gasa“, napisala je Đedović Handanović.

Dakle, kako je poručila građanima, cene ostaju iste, među najnižim u Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari