Đedović Handanović: Popust od 1.000 dinara na računima za struju ostvarilo 96.000 penzionera 1Foto: Emilija Jovanović/MRE

Pravo na popust od 1.000 dinara na računima za struju do marta je ostvarilo 96.000 penzionera, kojima su penzije niže od 22.000 dinara, izjavila je danas ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, koja je u Topoli i Kragujevcu dodelila 270 ugovora građanima koji su dobili subvencije za unapređenje energetske efikasnosti.

Država i opština su tu da pomognu subvencijama da smanjite potrošnju energije, a time i račune u svojim domaćinstvima, rekla je ona u Topoli, gde je uručila ugovore za 68 građana.

U Kragujevcu je uručeno 200 ugovora o subvencijama za energetsku sanaciju domaćinstava, a aktuelni javni poziv i dalje je u toku i novca ima za još toliko domaćinstava.

Naš cilj su manji računi za građane, veći komfor i čistiji vazduh, a ;emu će danas sa građanima na tribini u Kragujevcu razgovarati i zaposleni u Ministarstvu i davati im savete kako da se prijave za subvencije i smanje potrošnju, objasnila je Đedović Handanović.

Pored subvencija za povećanje energetske efikasnosti, građanima je omogućeno i na druge načine da smanje račune kroz popuste na racionalnu potrošnju energije, gde je samo u oktobru više od polovine svih domaćinstava u Srbiji ostvarila popust između 20 i 40 odsto.

Tokom posete Kragujevcu, Đedović Handanović je obišla radove na rekonstrukciji niskonaponske mreže u selu Donja Sabanta, u okviru kojeg se 210 drvenih stubova menja betonskim.

Ukupna ulaganja u rekonstrukciju mreže iznose 70 miliona evra i to su rekordna ulaganja koja smo pokrenuli ove godine da bi obezbedili stabilnije snabdevanje električnom energijom za privredu i građane širom Srbije, rekla je Đedović Handanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari