Đedović Handanović: Srbija ne sme da bude talac zakonskih rešenja usvojenih pre 35 godina

Ostavite komentar


  1. Zivela na zapadu i kada izvrsi zadatak i zatruje Srbiju,bogato nagradjena ponovo ce se tamo vratiti.

  2. Pa kod nas se ne održavaju ni škole, domovi zdravlja, gradski autobusi, dečja igrališta, mogu da nabrajam do sutra – kako ćemo onda sa nuklearnom elektranom? Dok radi radi pa onda baci staru pravi novu? Gde živite vi? Idu li vam deca u državne škole? Ima li sapuna, toalet papira, dasaka na wc šoljama? Vozite li se gradskim autobusima? Ili bar iza njega – koliko dima ste se nagutali? Kad je taj zadnji put servisiran, meren na izduvne gasove? Kad je opran zadnji put? Dečje igralište se napravi, stoji godinama da ga niko ne pogleda, popravi, ofarba, ništa – tek kad se sasvim raspadne onda, i to možda, stave novo. Gradsko zelenilo kosi travnjake sa svim smećem na njemu – lete kese, plastične flaše okolo, pokose travu i ostave smeće da leži tu gde je i bilo. A zdravstvene ustanove? Nije li sramota u kakvom su stanju? Šta, ne može da se plati par ljudi da održava osnovno, zidove, podove, sanitarije, nameštaj? Ili su čak i zaposleni pa ne rade ništa? I da ne nabrajam… I onda hajde po istom principu sa nuklearnom elektranom. Bas veselo

  3. Prošle godine htela da pokloni 11 hidroelektrana, a ove priča o nekim „temeljima“. Agentkinja za uvaljivanje kredita postala najveći stručnjak za energetiku i nuklearke.
    Jadni su ti njeni „temelji“ i teško nama s’ takvim „stručnjacima“ i njihovim lomljenjem preko kolena.

  4. Srbija ne sme da bude talac brzopletih odluka donetih bez strucnih analiza. Navijacki se pristupa projektu od 16 milijardi EUR bez ikakve studije izvodljivosti i opravdanosti.
    Na evropskom tlu se trenutno grade 4 nuklearne elektrane:
    1 u Slovackoj zapoceta 1985.
    1 u Francuskij zapiceta 2007.
    2 u V. Britaniji zapocete 2017.

    Za elektrane u V. Britaniji (2×1600 MW) je 2022. objavljeno da ce troskovi gradnje biti oko 25 milijardi funti.
    U januaru 2024. je objavljeno da bi troskovi projekta mogli biti 46 milijardi funti uz visegodisnje kasnjenje.
    O uspenosti projekata u Francuskoj i Slovackoj ne treba govoriti.

  5. Zakoni i služe za to da nas sačuvaju! Da ne može svako da radi šta mu padne na pamet, bio on gradjanin ili političar na vlasti! Ako se ukine zakon onda ćemo morati da branimo zemlju i sebe od rasprodaje, nemara i zapadanja u ropstvo.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.