Do 13 sati prijavljeno 200.000 dece za pomoć od 10.000 dinara: Prijava majke usvojenog deteta odbijena 1Foto: Shutterstock/Photo-Video-Graphers / Beta/Miloš Miškov

Prijava za jednokratnu pomoć od 10.000 dinara, na koju pravo ostvaruju deca do 16 godina, počela je u ponoć, ali su pojedini roditelji, koji su decu usvojili, danas na društvenoj mreži Iks, nekadašnjem Tviteru, objavili da su im prijave odbijene jer u registru nisu naznačeni kao zakonski staratelj deteta.

Ministar finansija Siniša Mali objavio je danas na Instagramu da je danas do 13 sati 118.000 roditelja prijavilo 200.000 dece za podršku u iznosu od 10.000 dinara.

Prijava se odvija elektronski, putem portala Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs, i traje do 20. septembra, dok bi novac trebalo da bude isplaćen od 25. septembra do 1. oktobra.

Na mreži Iks, oglasila se mama usvojenog dečaka koja se prijavila za podršku, ali je proveravajući status prijave dobila odgovor da je „prijava odbijena obzirom da u registru nije naznačena kao zakonski staratelj deteta“.

Prema njenim rečima, ona je upisama u matične knjige kao roditelj, prebačeni su svi podaci „ali u nekom tamo registru ja mu nisam majka“.

Prema njenoj objavi, ima još roditelja koji su usvojili decu koji navode da im nije prošla prijava, dok ima i onih kojima je prijava primljena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari