Dodeljene nagrade za ESG lidere 1 Foto: Promo PwC

Na prvom konkursu za izbor „ESG lidera godine“ u organizaciji kompanije PwC juče su podeljene nagrade kompanijama u četiri kategorije i 13 podkategorija, navodi se u saopštenju.

U potkategoriji Akcije vezane za zaštitu životne sredine – sektor finansijskih institucija nagradu je dobila Erste banka, a u sektoru privrede – MK Group.

U potkategoriji Za Očuvanje vodnih resursa nagradu je dobila kompanija Coca Cola HBC Srbija i Crna Gora, dok su pobednici potkategorije Tranzicija ka cirkularnoj ekonomiji – u sektoru korporacija Atlantic grupa, a u sektoru malih i srednjih preduzeća – Steel Impex doo.

Za Očuvanje biodiverziteta nagrađena je kompanija Nestle Adriatic S. U potkategoriji Briga o zaposlenima dodeljene su dve nagrade: za korporaciju – kompaniji Delez Srbija, a u sektoru MSP – kompaniji FUSH doo.
Nagrada za Odgovorno upravljanje – u kategoriji privrede dodeljena je kompaniji Delta holding, a u kategoriji finansijskog sektora – DDOR Novi Sad.

U kategoriji Inovacije priznanja su dobili: u kategoriji startup – kompanija Eco Hive, u kategoriji korporacije – Takeda Srbija, a u kategoriji malih i srednjih preduzeća – Strawberry Energy.

U kategoriji Obrazovni program dodeljene su nagrade u tri nagrade: u okviru obrazovnih institucija dobitnik je Centar za zelenu ekonomiju Univerziteta u Kragujevcu, za korporaciju dobitnik je Atlantic grupa, a za sektor malih i srednjih preduzeća – organizacija WWF (World Wildlife Fund Adria), navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari