Dovoljno đubriva iz Eliksir grupe 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIC

Za prolećnu setvu Eliksir grup proizveo je dovoljne količine mineralnih đubriva. Samo u šabačkom kraju setva će se obaviti na više od 60.000 hektara.

Ova fabrika svoje proizvede izvozi na više od 50 tržišta, na svim kontinentima. Takođe, pokazala se kao društveno odgovorna kompanija, sa vrednim donacijama, kao i brizi za ekologiju.

– Prioritet nam je da u prolećnim rokovima podmirimo potrebe domaćeg tržišta, a viškove izvozimo. Nastavljamo da radimo punim kapacitetom, tako da nestašice đubriva neće biti ni na jesen. U proteklih mesec dana smo proizveli i isporučili na tržište preko 65 hiljada tona mineralnog đubriva, zahvaljujući izuzetnom zalaganju svih naših zaposlenih koji su doprineli da se i tokom krize održi kontinuitet proizvodnje. Na ovaj način su sačuvana sva radna mesta, tako da nije bilo potrebe niti za smanjivanjem broja zaposlenih, niti budžeta za zarade, ističe  Zorica Popović, generalna direktorka ove kompanije.

U znak zahvalnosti radnicima, koji su u otežanim okolnostima vanrednog stanja ostvarili rekordnu proizvodnju, i kao vid podrške njihovim porodicama, uz redovnu aprilsku zaradu biće isplaćen i bonus, kažu u Eliksiru, koji redovno servisira sve svoje obaveze. Eliksir grup podržava sve mere Vlade Srbije, ali neće koristiti moratorijum u otplati svojih obaveza, niti mere državne pomoći, kako bi što više sredstava bilo na raspolaganju sektorima i kompanijama čije su delatnosti najpogođenije, ukazala je Zorica Popović.

Sve članice poslovnog sistema Eliksir grup nastavljaju podršku humanitarnim aktivnostima tokom ove krize. Grupa je donirala više od 34 miliona dinara – za nabavku respiratora i održavanje stabilnosti našeg zdravstvenog sistema, kao i za druge akcije u cilju unapređenja socijalne zaštite i brige o ranjivim društvenim grupama.

Tekstovi su deo projekta, koji se sufinasira sredstvima Grada Šapca. Stavovi izneti u medijskom sadržaju ne odražavaju nužno stavove organa koji sufinansira projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari