Država će naći rešenje za CIP

Ostavite komentar


  1. Dobro, ako drzava ima resenje da sacuva CIP i da isplati zaostale ( "zaboravljene" ) plate radnicima zeleznice kojima se duguje. Zasto ta ista drzava ne isplati i ostalim radnicima kojima duguje neisplacene zarade. Recimo na primer radnicima "ZELTURIST"-a DOO kojima Drzava Srbija odnosno Vlada Srbije duguje 17 neisplacenih plata i doprinose i to za period od novembra 2013. godine zakljucno sa martom 2015. godine. Po kom arsinu vlast deli ljude, kada im duguje plate i doprinose. Da li treba da se obratimo Sudu u Strazburu da bi ostvarili svoja prava. Inace "ZELTURIST" DOO je osnovala Vlada Srbije i postoji u osnivackom aktu, kada je ovo preduzece inace nekada "cerka firma" Zeleznice Srbije, odvojila od istog. Prema tome i radnici "ZELTURIST"-a imaju ista prava kao i svi radnici drzavnih preduzeca, kojima drzava duguje neisplacene zarade i doprinose. Radnici "ZELTURIST"-a imaju pravosnazne Izvrsne presude u svoju korist donete 2015. godine. A, o imovini Zeleznice Srbije ne treba ni govoriti, pogledajte samo kako se odnose prema sopstvenoj imovini, primer jeste i hotel "ZELEZNICAR" u Vrnjackoj Banji, koji je namerno ostavljen da propadne i da bude unisten a radio je sve do maja meseca 2015. godine. Sramota.

  2. naći će rešenje kao za Gošu, kao za Šinvoz, kao za MIN Niš, kao za Železničku štedno-kreditnu zadrugu. Ničeg više u Srbiji neće biti kao što je bilo, biće samo manje ili više prioritetnih pravaca nekadašnjih Jugoslovenskih železnica, koju domaći političari sa uspehom modernizuju po ideji tvoraca TEN projekta i stručnu pomoć Booz Allen & Hamilton Consultant, BCEOM Consultant, ROLAND BERGER and SPECHT, AT Kearney & TRADEMCO, Pricewaterhouse, Coopers Consulting Ltd. i consult. comp. PLANET London.

  3. A kako je onda stanodavac kriv što je njegov stanar napravio neki dug zbog koga stanodavcu ti isti izvršitelji prodaju imovinu? Sve po "zakonu", samo to za državu (železnicu-CIP) ne važi.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.