Država hladnjačarima majka, malinarima maćeha

Proizvođači "crvenog zlata" protestovali ispred Vlade Srbije

Ostavite komentar


  1. Formirajte zajednicku Firmu I sami izvozite …..neobracajte se drzavi.kad to prodate ,novac drzite u inostranstvu na bankovnom racunu kompanije koju osnujete.Ova drzava kojom upravljaja jezgor political mafije ,ratnih profiters I ratnih zlocinaca .jasno he da daju sve of sebe da gas popljackaju ,her neko Mora da finasira 55000 policajaca plus BIA plus VOA plus VBA plus opstine,plus Ambasadori Srbije u Butanu…

  2. Kada je seljak bio zadovoljan? Nikada. Od kada znam za sebe uvek kukaju i uvek im je malo.

  3. Hladnjača koje se bave otkupom malina u Srbiji ima najmanje 200. To bi bio jedinstven monopol/oligopol u svetu, ako na njemu učestvuje 200 preduzeća.

  4. "Formirajte zajednicku Firmu I sami izvozite ….."
    Nije problem formirati firmu, problem je izvoz, jer samo nekoliko ljudi iz Srbije moze da izvozi malinu, a oni se dogovore da smanje otkupnu cenu, i to je to, prosto ko pasulj. Drzava treba da omoguci da svako moze da izveze malinu!

  5. Narod srbije je lenj, a kad niko ne radi svoj posao, onda sve propada. Nema napretka ako svi sede i pametuju.

  6. Kada krenu ovakve svađe posmatraču sa strane je vrlo teško da razume suštinu problema. Malinari kažu da im otkupna cena ne pokriva troškove proizvodnje a hladnjačari da ih (pre)visoka otkupna cena tera u gubitke. Pa dokle ćemo kao društvo tumarati kao guske u magli kada su u pitanju poslovni bilansi privrednih subjekata. Kako su hladnjačari kao grupacija završili predhodnu, 2016, poslovnu godinu?
    Koliko je malinara napustilo proizvodnju zbog gubitaka u poslovanju izazvanih NISKOM otkupnom cenom. Pamtim malinara koji je pred kamerama u mikrofon rekao: "Prošle godine sam rod osigurao za slučaj štete od grada, bacio sam pare jer grada nije bilo". Razumeo bih da malinari traže veće subvencije države u osiguranju roda i u povoljnijim uslovima nabavke goriva, đubriva i sredstava za zaštitu od štetočina.

  7. Vi, malinari ste pobesneli. Zivite u vilama, Vi i vasa deca vozite najluksuznija kola, deca vam nose markirane stvari, sede po kaficima i trose velike svote novca, a vi kukate i kukate. Preterali ste i dosadili ste.

  8. Secam se kad su u hladnjacama, umesto malina, prevozili leševe albanskih civila ubijenih na Kosovu.

Ostavite komentar


Ekonomija

"Obećavan izvoz svinjskih glava, nožica, repova... a nemamo svinja": Od Tita do Vučića, svi pričali o velikoj trgovini sa Kinom 10

„Obećavan izvoz svinjskih glava, nožica, repova… a nemamo svinja“: Od Tita do Vučića, svi pričali o velikoj trgovini sa Kinom

Srbija i Kina potpisale su 17. oktobra prošle godine Sporazum o slobodnoj trgovini, tokom boravka srpske delegacije u Pekingu, u kojoj je bio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je tada najavio veliki značaj ovog sporazuma za Srbiju, ali stručnjaci smatraju da će naša zemlja ovim, mahom povećati uvoz, a da će najviše izvoziti kineske kompanije koje posluju u Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.