Delegacija kragujevačkog preduzeća Autosabraćaj (AS), koju su činili predstavnici tri sindikata i generalni direktor Slobodan Sretenović nije u Ministarstvu finansija i privrede postigla dogovor o državnoj podršci, a radnici će danas odlučivati da li će organizovati proteste. Oni traže način da državu, grad i većinske vlasnike nateraju da ispune socijalni program, isplatu zaostalih i tekućih zarada, overu zdravstvenih knjižica i pronalaženje strateškog partnera za preduzeće.


-Direktor Slobodan Sretenović danas će radnike obavestiti o ishodu pregovora u Ministarstvu finansija i privrede. Ukoliko se većina radnika, nakon toga, izjasni za obustavu rada naša sindikalna organizacija će stati uz njih – rekla je za naš list predsednica Slobodnog sindikata u AS-u Suzana Markovič, napominjući da su im u Ministarstvu finansija rekli da na računu nema para kao i da sličnu pomoć traži još stotinak preduzeća, ali su i obećali da će posle 17. decembra dati konkretniji odgovor na zahtev za dodelu 14 miliona dinara za isplatu zarada. Finansiranje socijalnog programa je prešlo u nadležnost Ministarstva za rad i socijalnu politiku.

– MI smo rešili da od gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića zatražimo da nam, ipak, organizuje sastanak sa ministrom privrede i finansija Mlađanom Dinkićem, pošto nam je on letos obećao socijalni program za radnike koji žele dobrovoljno da napuste preduzeće – kaže Markovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari