Država u Boru prevarila i građane i Kineze

RTB nije dobio novu topionicu a skupo plaćena rekonstruisana postrojenja nisu izdržala ni blago povećanje proizvodnje

Ostavite komentar


  1. BOR JE NAVIKAO NA BAJKOLAŽI I HVALOSPEVI!?

    Gospodine M. N. Stevanović, država nije prevarila građane Bora i Kineze, već njih je prevario Spaskovski, zadnji direktor RTB Bor sa mentorima Dinkićem, Tadićem, Vučićem, koji mu neizmerno verovali, a on ih je nemilice lagao i izlagao, a oni pogrešno širili tu laž o gradnji nove topionice bakra u Boru. Naime, nije izgrađena nova topionica, već je rekonstruisana postojeća topionica izgradnjom fleš peć za topljenje i postrojenje za proizvodnju sumporne kiseline iz gasova topionice, a ostali delovi konvertori, plamena rafinacija elektro, vodovodna i kanalizaciona infrastruktura i putna mreža su ostali iz ranijih faza gradnje. Početak rekonstrukcije bombasto je otvoren uz prisustvu ministara Ćirića dana 28. juna 2011. godine, fizički završetak rekonstrukcije je pompezno i bogate trpeze završena 23. decembra 2014. godine u prisustvu premijera Vučića i to je njegova zadnja poseta RTB Bor. Početak proizvodnje bakra rekonstrujisanom topionicom je počela 5. marta 2015. godine u čast rođen dana A.Vučića, koji nije prisustvovao, jer je prevaren sa mnogim stvarima u vezi rekonstrukcije topionice, a ne gradnje nove. Rekonstrukcija topionice počela je sa 80 miliona evra, pa je narasla cena na 130, pa 180, da bi završila sa polamilijarde evra, kao da je izgrađena nova topionica i to na poljani. Laž Spaskovskog da je izgrađena nova topionica niti je prva, niti zadnja. On je lagao borane da će vazduh u Boru biti kvalitetniji od onog u 1903. godine, kada je počela proizvodnja rude bakra. Za sve te laži Spaskovski je zaslužio da bude stanovnik “Genčićeve vile”.

  2. Dakle, poenta je, da smo mi kao narod iz pdv-a dali oko pola miliona evra barabama da naprave Topionicu i oni nisu nego šta su radili sa tim milionima? Da li tužilaštvo pita gde su te pare? U rudniku Majdanpek, koji je ista firma kao BOR, pošalju novog prevoznika iz Bora, koji vozi radnike i ljude 100 km, oko mesec ipo dana za džabe – navodno taj privatnik nas časti jer je dobio taj posao umesto požarevačkog prevoznika!
    Eto odakle pare njima da nas „časte“ besplatnog prevoza! Tužilaštvo jer postoji u Srbiji?!

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 10

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.