Državna firma, a mesecima ne plaća radnicima ni zdravstveno ni plate: Vlada Srbije ignorisala današnji protest ispred Nemanjine 11

Ostavite komentar


  1. Sramno je šta je dopušteno u ŽIT-u. I vrapci na grani znaju da se priprema prodaja zemljišta u Makišu , vlasništvo ŽIT-a. Treba da se proda tj pokloni u bescenje po novom Zakonu o konverziji.. Poslovni prostor u Nemanjinoj su nameračili direktor Vasiljević i njegovih dvojica kolega. Treba da sruše firmu i njima ostaje oko 1000 m2 kancelarija, koje se mogu pretvoriti u stanove, 6 komada. Već se zna i ko će biti vlasnici stanova.

  2. Svaki dinar sami zaradili, umesto da ŽIT slavi 40 godina od osnivanja, novokomponovana bagra zatvara firmu i uzima 2 terminala u Makišu kao i novi u Batajnici. Sutra može i vaša firma dragi građani biti u istom „košu“, kolo sreće se okreće, nemojte samo da ćutite po principu :“dok nas neko ne dira, baš nas briga“

  3. Koliko njih, radnika ŽIT-a dolazi na nedeljne proteste građana protiv svakog nasilja u Srbiji? Koliko njih je punilo autobuse radi prisustva SNS mitinzima? Sve dolazi na naplatu kad-tad. Saosećam sa njima, ali i oni moraju poneti deo odgovornosti za stanje u kome su se našli, kao i svi mi ostali građani Srbije.

  4. Postovani Zarko koliko mi je poznato niko od casnis radnika Zit-a nije ulazio u te autobuse srama. A da u nasoj firmi ima i njihovih aktivista to je tacno ali oni rade za sitne koristi u lokalnim zajednicama u unutrasnjosti. Ovde kukaju nad sudbino preduzeca a vec veceras trce i daju podrsku istim ovima sto su nas i doveli u ovu situaciju.Zit do pobede.

  5. Priča se da se rukovodstvo spori oko kvadrature u Nemanjinoj hoće da preurede u stanove i otkupe za 180 eur/m2. Jovica hoće penthaus od 420 m2, a ostali se bune. Biće tu svega. Sramota je šta se radi jednoj maloj firmi kakav je ŽIT.

  6. Slavko, slavko ti sigurno ne radis u ZITu pola sata dnevno, a posle privatno. Koliko mislis da su ljudi glupi pa da slusaju tvoje bajke.

  7. Bilo je lopovluka sa svih strana. Ali preduzece ZIT Beograd DOO moze da funkcionise kako treba i da se dovede sve u red.

  8. Kad ova država brine o preduzećima i radnicima
    onda je to kao onaj beznadežni plač majke božije.

  9. Иза свега тога СТОЈИ ВЛАДА СРБИЈЕ
    ВУЧИЋ И БРНБАБА,

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.