Ekološki ustanak: Od projekta Jadar nije se odustalo, Vlada potpisala sporazum sa EK o baterijama i kritičnim sirovinama 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ)

„Evropska komisija i Vlada Srbije potpisali su 22. septembra u Njujorku pismo o namerama o pokretanju rada na strateškom partnerstvu u oblastima baterija i kritičnih sirovina, u koje spada i litijum“, saopštio je Ekološki ustanak.

„Još jednom se potvrđuju naši navodi da se od projekta „Jadar“ nije odustalo i da je ukidanje Uredbe o prostornom planu područja posebne namene za realizaciju projekta ekspolatacije i prerade minerala jadarit ukinuta samo za potrebe prethodne preidzborne kampanje Srpske napredne stranke“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je Aleksandar Vučić nakon izbora reaktvirao retoriku koja je upućivala na to da smo ukidanjem tog projekta sami sebi upropastili privredni razvoj, pokušavajući da jedan deo građana Srbije ubedi da je to istina.

„Projekat Jadar je samo privremeno obustavljen. Zato vodite računa kome dajete glas na sledećim izborima. Možda se i ispod ili pored vaše kuće, na vašoj dedovini, nalaze sirovine koje bi obezbedile SNS i režimu iskopavanje tako da kompletno stanovništvo izmeste, a sebi obezbede sticanje profita“, stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari