Ekološki ustanak pozvao građane da podnesu primedbe na Prostorni plan područja Avala – Kosmaj

Ostavite komentar


  1. Eee, priča se da Beograd leži..na zlatu!! Daj dinamita! Ruši, kopaj,pljačkaj! Napredne štetočine!

  2. rec „resursi“ se u tekstualnom delu plana koristi samo u znacenju „ocuvanja prirodnih resursa“ „zastita prirodnih reursa“ „odrzvo koriscenje prirodnih resursa“ „obnovljivi prirodni resursi“ „aktiviranje resursa u funkciji turizma“ … u tekstu se nigde ne pominju „geoloski resursi“ … pridevska imenica „geoloski“ se koristi samo na jednom mestu u recenici koja navodi spomenike Prirode geoloskog karaktera … medjutim, graficki prikaz plana u legendi izdvaja a mapa oznacava markacije za eksploataciju geoloskih resursa i za istrazivanje mineralnih sirovina na lokaciji na podnozju Avale (eksploatacija) i istrazivanje (dobar deo prostora izmedju Avale i Kosmaja na predelima oko Parcanskog Visa koji je oaza suma i ciste prirode bez naselja … Ceo plan pa i oznacene zone su na podrucju grada pa je planiranje eksploatacije i istrazivanja geoloskih resursa u gradu apsolutno neprihvatljivo. Ako je neuskladjenost teksta sa grafickim prikazom omaska ili greska neka se ispravi odmah, jos u toku javne rasprave da ne bi dolazilo do pogresnih tumacenja i konflikta struke i javnosti.

Ostavite komentar


Ekonomija

Ne prodavati Staru šećeranu 10

Ne prodavati Staru šećeranu

Organizacija "Beograd u pokretu" saopštila je danas da je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika zakazala prodaju Stare šećerane po početnoj ceni od 680,6 mliona dinara i zatražila od Vlade Srbije da to zaustavi.

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.