EMS preduzeo sve mere da omogući nesmetan rad prenosnog sistema dalekovoda 1Foto: FoNet Zoran Mrđa (Ilustracija)

Elektromreža Srbije (EMS) saopštila je danas da je preduzela sve neophodne mere kako bi se u okolnostima proglašenog vanrednog stanja osigurao siguran i nesmetan rad prenosnog sistema dalekovoda u Srbiji.

Zaposleni koji mogu da rade od kuće upućeni su na rad iz svojih domova, a oni koji su neophodni za funkcionisanje sistema dobili su jasna uputstva, smernice i radne zadatke kako bi se osiguralo da upravljanje prenosnim sistemom i održavanje više od 10.000 kilometara visokonaponskih dalekovoda u nadležnosti EMS, kao i sve planirane investicione aktivnosti, ni u jednom trenutku ne budu dovedeni u pitanje, navedeno je u saopštenju

Sve je, ističe se, izvedeno u skladu sa merama Vlade Srbije, uz vođenje računa o očuvanju zdravlja i sigurnosti zaposlenih, posebno onih koji spadaju u ugroženu kategoriju.

Podseća se da je EMS kompanija od strateškog značaja za Srbiju i da su se njeni zaposleni i do sada uspešno nosili sa teškim i vanrednim situacijama, poput bombardovanja, poplava i drugih prirodnih nepogoda.

Zbog toga je EMS, kako se navodi, na vreme oformio krizne štabove, odredio prioritete, napravio rasporede i podelio radne zadatke.

Nabavljena je trenutno neophodna količina dezinfekcionih sredstava i zaštitne opreme za ključne zaposlene i dodatno osigurana bezbednost Nacionalnog dispečerskog centra, a građanima se poručuje da će prenosni sistem dobro funkcionisati i u ovim teškim okolnostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari