Energoprojekt 1. septembra menja rukovodstvo 1

Nadzorni odbor Energoprojekt holdinga zakazao je skupštinu akcionara za 1. septembar, na zahtev Napred razvoja, najvećeg akcionara kompanije.

Na dnevnom redu će se naći izbor novog predsednika skupštine nakon ostavke koju je na ovu poziciju podneo Zoran Vasić. Napred razvoj je predložio dva kandidata za ovu poziciju – Slavku Ćosić i Dragoljuba Milovanovića.

U ponudi za preuzimanje svoje akcije su prodala tri dosadašnja člana NO pa je samim tim po statutu kompanije prestalo njihovo učešće u NO, dok su dva člana dala ostavke, a među njima i predsednik NO i predstavnik države Anđelko Kovačević. Napred razvoj je tražio razrešenje i preostala dva člana Nadzornog odbora.

Umesto njih za članove NO su predloženi Dobroslav Bojović, vlasnik Napred razvoja, Zoran Đerković, Branislav Ivković, Vitomir Perić i Miodrag Zečević. Za nezavisne članove predloženi su Nada Bojović i Marko Milojević.
Ranije, ovog meseca Bojović je tražio od Nadzornog odbora smenu generalnog direktora Energoprojekt holdinga Vladimira Milovanovića, ali do toga nije došlo, pa je zakazana sednica skupštine na kojoj bi trebalo da bude izabran novi NO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari