EPS: Netačne informacije o zaradama članova Nadzornog odbora, naknade poslovna tajna 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Elektroprivreda Srbije (EPS) demantovala je danas informaciju o visokim zaradama članova Nadzornog odbora objavljene u medijima.

„Informacije o zaradama članova Nadzornog odbora koje plasiraju i prenose pojedini mediji su apsolutno netačne i nemaju veze s realnošću“, navedeno je u saopštenju te kompanije.

Dodaje se da su zarade poslovna tajna, a visine naknada je usaglašena sa visinom naknada koje imaju slična preduzeća u zemlji, odnosno njihovi Nadzorni odbori.

„Odluke o visinama zarada članova NO, koji su kredibilni međunarodni i domaći stručnjaci, donete su na osnovu sveobuhvatne analize koju je uradila nezavisna kuća, uzimajući u obzir uporedive kompanije iz privatnog i javnog sektora u Srbiji i regionu“, naveo je EPS.

Glavni poverenik sindikata EPS „Nezavisnost“ Dragoslav Ljubičić rekao je za Betu da svaki član Nadzornog odbora mesečno prima nadokandu od 20.000 evra, osim predstavnika sindikata.

Po pisanju sajta Nova.rs, plate generalnog direktora, članova Nadzornog i Upravnog odbora EPS-a za godinu dana porasle su čak sedam puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari