EPS: Proizvodnja uglja u RB Кolubara stabilna 1Foto: Beta/Sektor za odnose s javnošću JP EPS/MO)

Proizvodnja uglja na kopu „Tamnava Zapad“ u Rudarskom basenu „Кolubara“ je stabilna i na nju nije uticao požar koji je jutros oko dva časa ugašen na odlagaču jalovinskog sistema, saopštila je danas Elektroprivreda Srbije (EPS).

Transport uglja ka obrenovačkim termoelektranama odvija se normalno i kop „Tamnava Zapad“ koji daje najviše uglja neće osetiti zastoj zbog odlagača, navodi se u saopštenju

Požar koji je sinoć oko 21.15 izbio na traci odlagača ugašen je, kako je istaknuto, zahvaljujući veoma brzoj intervenciji vatrogasaca, a u požaru nije bilo povređenih radnika.

„Prvo vatrogasno vozilo stiglo je 11 minuta posle prijave požara, a potom iz minuta u minut i ostala. U gašenju požara učestvovalo je 10 vatrogasnih vozila ‘Кolubare’, kao i ostala vatrogasna vozila, a čak 17 cisterni radilo je na gašenju“, rekao je direktor površinskih kopova u RB „Кolubara“ Srđan Alimpijević.

On je kazao i da je u toku procena štete, da će odlagač biti popravljen, ali da je najvažnije što je odmah pronađeno rešenje i ugljeni bageri mogu da rade bez zastoja.

„Već je dogovorena rekonstrukcija i počele su pripreme da što pre ponovo pustimo jalovinski sistem. S obzirom na vremenske uslove i složenost konstrukcije, u narednim nedeljama u rad ćemo uključiti zamenski odlagač“, objasnio je Alimpijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari