Evropska komisija: Srbija krši pravila slobodne trgovine

Zbog promene zakonske regulative o izvozu neopasnog otpada

Ostavite komentar


  1. POMISLIH DA SE TO ČUDO EVROPA ZAINTERESOVALO ZA TAJNO UKOPANI ZLOČIN,OTROV,KAD ONO SASVIM BEZOPASNO.JELI BRE TI NAKAZO RVROPO, TI SE MEŠAŠ U MOJ ŽIVOT,UKIDAŠ MI DRŽAVU,KAKO TI OĆEŠ,I DA SE RADI KAKO TI OĆEŠ.I TI SI PRIVATNA DRŽAVA.

  2. Razlog za ovakak postupak je pokušaj naše države da nekim kompanijama obezbedi monopol na tržištu Srbije. Zapitajte se ko ima kapacitete da preradi pre svega metalni otpad, i ko ima korist od zabrane izvoza.

  3. Opet se neko setio da u poslednjem trenutku (pred ukidanje dozvola) pokupi malo kajmaka (citaj: monopolise izvoz i jeftino otkupi pa skupo preproda).

  4. A Ministar Trivan je taman stvorio ,valjanu sliku o stanju u ovom domenu…Onih ,neophodnih, deset do petnaest milijardi dolara,dolaze u pitanje…??!!

  5. Ja bih volela clanak u novinama koji objasnjava dve stvari. Prva, od koje industrije u Srbiji je toliko opasnog otpada, jer svi se slazu da je nas a ne uvozni. i
    I drugo, sta je SFRJ radila da otpadom onolike industrije, nikad nismo imsli ovakve probleme. Hvala.

  6. EU reciklira sve od otpada što može da se reciklira, pa i metale, ostalo spaljuju i trude se da „izvezu“ jer planiraju da im deponije za 10-20 godina postanu „istorija“. Siromašne zemlje će otpad primati na skladištenje ili će spaljivati u cementarama npr i sve će biti u redu jer neće se razboljevati od leukemije, daleko bilo, švapska deca nego neka druga. Uvoz otpada – (sada je otpad postao roba) je jedna opasna ideja i svaka čast našem ministarstvu ako uspe da odoli

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.