FAS: Nećemo danas učestvovati na razgovorima sa ministarkom za rad, zapošljavanje, boracku i socijalnu politiku 1Foto: Z.S.M.

Samostalni sindikat Fijat automobili Srbija saopštio je da neće danas učestvovati na razgovorima sa ministarkom za rad, zapošljavanje, boracku i socijalnu politiku o budućem statusu radnika Fijata, jer su, kako navode, tri sindikata koji deluju u okviru FAS imali pre dva dana sastanak na kojem je pored ministarke bio i državni sekretar iz Ministarstva privrede na kojem nije postignuta saglasnost.

Prema njihovom saopštenju, na inicijativu sindikata dogovorena je od danas kontrola Inspekcije rada u cilju provere rada rukovodstva FAS, i zakonitosti njihovog postupanja.

„Samostalni sindikat Fijat automobili Srbije kao jedini reprezentatini sindikat u okviru ovog preduzeća, sarađuje sa ostala dva sindikata iako nemaju reprezentativnost, jer nam je cilj da postignemo potpuno jedinstvo u ovim teškim trenucima po radnike. Otvoreni smo za inicijative svakog radnika. Sadašnje rukovodstvo Samostalnog sindikata u FAS, neće donositi nikakve odluke bez jasno izražene volje većine radnika i poziva sve radnike da pokažemo jedinstvo“, navedeno je u saopštenju.

Kako ističu, preduzimaju sve radnje koje su vidljive i nevidljive za javnost, kako bi došli do cilja i sprečili otpuštanje radnika. Danas je izvršena i prijava javnog skupa u pokretu, na koji će pozvati sve radnike FAS-a i radnike iz kooprentskih preduzeća ako druge aktivnosti ne urode plodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari