Fijat već danas prekršio jučerašnji dogovor sa premijerkom Brnabić 1Foto: Bojan Božović

Obaveštavamo javnost i sve radnike Fijata, da je kompanija već prvog dana prekršila dogovor koji postignut na sastanku sa predstavnicima Vlade, i nastavio sa pozivanjem radnika na razgovor po socijalnom programu, stoji u obaveštenju koje su Danasu prosledili predstavnici radnika Fijata, Sindikat FAS, Samostalni sindikata FCA Plastika, Sindikata Nezavisnost i Sindikata Solidarnost.

Pozivamo radnike da se ne odazivaju na pozive kompanije, kao i državu da stane iza datih garancija, da se socijalni program zamrzava u narednih 15 dana, stoji u ovom saopštenju sindikalnih organizacija.

U suprotnom, sindikalci iz Fijata najavljuju da će biti prinuđeni da nastave sa protestima i blokadama saobraćajnica.

Oni, po jučerašnjem dogovoru, očekuju, hitnu reakciju države, najavljenu iz kabineta premijerke za sredu ujutru, koja, očigledno nije ispoštovana.

Da podsetimo, na jučerašnjem sastanku u Vladi Srbije na kojima je razgovarano o daljoj sudbini zaposlenih u kragujevačkom Fijatu dogovoreno je da trenutni, ponuđeni socijalni program radnicima bude stopiran a da predstavnici zaposlenih u Fijatu imaju 48 sata da ponude svoju verziju socijalnog programa o kojoj bi se u daljim pregovorima razgovaralo na pregovorima koji bi se odvijali za 10 dana.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari