Upravnik pozorišta Boško Buha nakon sastanka sa premijerkom za Danas: " Bilo je odlično" 1Foto: Marija Mladjen/ATAImages

Sastanak predstavnika Pozorišta „Boško Buha“ sa premijerkom Republike Srbije Anom Brnabić povodom nerazrešenih pravno-imovinskih odnosa u vlasništvu nad prostorijama pozorišta, održan je danas, a na njemu su predstavnici pozorišta dobili uverenje da će ostati na tradicionalnoj adresi Trg Republike broj 3.

Sastanak je održan i u prisustvu premijerkinih saradnika i predstavnika gradskih sekretarijata, a organizovan je zbog nerazjašnjenih pravno-imovinskih odnosa zbog kojih nije bilo moguće da se rekonstrukcija pozorišta dovrši.

Upravnik pozorišta Boško Buha Igor Bojović kazao je za Danas da je sastanak sa premijerkom Anom Brnabić, u zgradi Vlade Srbije, protekao odlično.

– Bilo je odlično, premijerka je rekla da će se više zauzeti za rešavanje problema koje pozorište ima, da je bilo problema u komunikaciji do sada, ali da ga od sada neće biti – istakao je Bojović, nakon sastanka.

Upitan da li je rešen problem koji je nastao sa upisom u katastar, on je odgovorio da uverenje premijerke to podrazumeva.

– Vrlo smo zadovoljni sastankom, zapoleni su imali prilike da iznesu svoje stavove i svoje mišljenje – rekao je Bojović.

Iz pozorišta ukazuju da je na sastanku detaljno razjašnjen ceo tok događaja koji je do tog problema doveo, i konstatovano da je došlo do šuma u komunikaciji između nadležnih ustanova, zbog čega je Pozorište dovedeno u veliki problem, a da tu nema njegove odgovornosti i krivice.

– Predstavnici Pozorišta dobili su uveravanje od premijerke da će se lično založiti i pobrinuti da se taj problem reši, i garanciju da će „Buha“ ostati na svojoj adresi. Ansambl i zaposleni su rešeni da Pozorište ostane na svojoj matičnoj adresi, pa im današnji konstruktivni sastanak uliva nadu da će tako i biti – istakli su iz pozorišta Boško Buha i dodali: „Zahvaljujemo se kolegema, esnafskim udruženjima i svim građanima koji su nam pružili podršku u ovom nastojanju“.

Oni najavljuju da će javnost obavestitijavnost o daljem toku događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari