Firme počele da dele otkaze, na udaru industrijski radnici

Zatvaraju se ili smanjuju proizvodnju čak i kompanije kojima je država dala subvencije za otvaranje radnih mesta

Ostavite komentar


  1. Tako im i treba! Bar onima koji su suludo glasali Nazadnjake. Zbog činjenice da srpskja privreda propada i da će s jeseni slediti masovna otpuštanmja kada kriza kulminira, Vučić je požurio sa izborima kako bi izbegao i gnev sopstvenih pristalica. Bez obzira na jačanje pandemije i povećanja broja pomrlih. Slutnja o masovnim otpuštanjima se pokazala ispravnom. Ni Vučić ni njegovi satrapi neće učiniti ništa, a stisnuti uza zid jer je država već prezadužena, neće ništa ni moći da učine da se spreči propast privrede. Moraće da računaju na velike pobune gladnih radnika. „Pobeda“ na falširanim izborima je samo kratak predah za AV i njegove. Prava kriza tek dolazi.

      1. A dotični priča da imamo stabilan minus i da nas je Mmf pohvalio,e videću te vaše bajka podatke kada dodje januar.

    1. Oni koji su svojevremeno glasali za dosovce za uzvrat su dobili pola miliona otpustenih radnika!!!

  2. Ďavo dolazi po svoje,osetiće rulja ruku stranog investitora širom Srbije. Šta je rulja tražila to je i dobila ,bez manjka doznaka iz inostranstva,skupog zaduživanja,uništene poljoprivrede,rasprodate industrije,trgovinskim deficitom brrrrr.

  3. Lear,APTIV zatvaraju vrata i odlaze.Continental bankrot,RK isto bankrot.Kako će ti ikad doći do 40 i 65 za penziju ?

  4. Jao jao, neće valjda ovaj tekst da stigne do nekoga iz Vlade….

  5. Aptiv u Leskovcu zaposljava 2000 radnika , ne vidim da je to vest. Sva žuta stampa je politizovana, piše kako im odgovara

    1. Sta ce biti na jesen? Kataklizma?Sta ljudi ce umirati od gladi? Ovaj nas Narod od ’90-te pa na ovamo zivi u nekim „krizama“ i stalno ga plase „Bice jos gore“. Nemoj te siriti paniku medju ljudima i pricati neke price bez ikakvog osnova.Ok, verujem da ce dosta firmi otpustati radnike i verovatno je tu auto-industrija na najvecem udara , ali ne treba unositi paniku kod ljudi.Toliko od mene, pozdrav svima…..

  6. Desava se ogromna reorganizacija i sistematizacija.
    Ne cveta cvece ni u nase preduzece.

    @USS Sloga Željko Veselinović
    Da drzava nije davala subvencije, strane kompanije ne bi ni dosle ovde.
    To su i onako sve masine za pranje, stranog, novca.

  7. „Najveći udarac pretrpeli preduzetnici“. Kovačeviću, ozbiljan si čovek (nadam se), mator si, imaš životno iskustvo (nadam se). Tzv. preduzernici su to postali ne zbog svoje poslovne umešnosti, već zbog svog podilaženja vlastima i partijama. I ako im firme „propadnu“, neće im propasti štekovi u stranim bankama i raznoraznim ‘artijama od vrednosti. Za njih, „prezetnike“, ni po’ lule duvana.

  8. Ja radim u Drakslmajeru i mogu reći da je firma u problemu i pre pojave korone.Nema dobre suradnje između menadžmenta i radnika,a to je veći problem od virusa.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.