Fiskalni savet: Budžet za 2020. godinu dobro planiran, najveća greška prekomerno povećanje plata

Ostavite komentar


  1. I to kaže čovek na čelu jedne izmišljene parafinansijske institucije sa platom od 3600 evra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!O da ti……………………………….!!!!!!!!!!!!!!

    1. …realnost u kojoj živimo. Izmišljeni saveti sa penzionerima na čelu koji brane politikukontinuiteta bednih primanja iz kojih proističu korupcija, bežanija, poltronstva i život nedostojan čoveka u 21. veku…

  2. Uvaženi gospodine Pavle Petroviću , u Vašem izveštaju o fiskalnoj politici za narednu godinu daje te i ocene o pojedinim stavkama u Budžetu za tu godinu.
    Vrlo detaljno ukazujete na neodmereno ili kazete na nerealno povećanje plata u javnom sektoru od 10%, umesto realnih ,5,6,%.
    No ,Vi znate , a i poneko od nas gradjana zna , razume zašto je procenat nerealan., a ipak se od istog ne odustaje.
    Kada u ekonomiju udje politika , onda ekonomija ostaje na periferiji nauke i pameti , na vrlo staklenim.nogama . se ljulja…
    Da ,politika urušava zakone ekonomije .
    Ali ovde u Srbiji jedini zakon je Vlast, i nužda iste da nahrani svoje glasačko telo.
    Ma ko još brine o ekonomiji naj jačem stubu jedne države , ako
    išta o tome znaju

    oni ko ji državu vode .
    No , apsolutno ne znanje i bahatost rukovanjem društvenim novcem je suština Vučićeve vlasti ali ne i politike jer to politika nije ,sem ukoliko nije
    Autokratija , tipična za nerazvijene države , države bez perspektive …kao što je danas
    Srbija….
    .

    1. …. čemu se nadati kad ministar finansija sa „dr“ diplomom ne zna da je cifra sa 9 nula milijarda veće je čita kao hiljadu miliona!

  3. Profo, ne sumnjam da su manje plate bolje od većih, samo pitam za koga?
    A da pliće dišemo i tako čuvamo svetske rezerve kiseonika?

  4. Ovaj premudri Petrović daje savete sve u stilu:“bolje biti zdrav nego bolestan“ili „bolje biti bogat nego siromašan“.
    Ajde Petroviću,ti i tvoja Finansijska bratija, obradujte nas svojim svetlim primerom samosvesti i odgovornosti za izrečeno,tj.umanjenjem vaše novčane nadoknade koje ostvarujete prodajući svoju mudrost na račun nas,poreskih obveznika!
    Sve ostalo je obična prazna priča!

  5. Sve sve ali ono što su uradili sa penzijama je vrhunac Fiskalnog Saveta. Pa ukidanje minulog rada, pa kazneni poeni i preko 65 godina, pa oduzimanje od penzije. Pa benefiicirani staž…ima toliko pogrešnog sve radi trpanja u budžet a oduzimanja od onih koji su najviše radili.. A svi znamo kako se dele budžetska sredstva šakom i kapom novac odlazi stranim firmama i trpa se privatnicima bliskim SNS, sve zarad pridobijanja glasova. Krše Ustav .Šta će nam Ustav. Ustav je Vučić. Fiskalni savet je Vučić. Diskriminacija podanika je dostigla vrhunac, dele se plate kako kome odgovara. Napumpane nabavke eto gde su pare zaposlenih. Pozdrav.

  6. Dajte redakcijo sklonite ovu sliku, zašto plašite čitaoce ovakvijem avetinjama? Pa to izgleda kao goblin, samo čekam da kaže – my pressious… lost!

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 10

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.