(FOTO) Reporterka Danasa u jednoj od radnji C&A: Kabine van funkcije, cene prepolovljene, na kasi dugi redovi 1Foto: Iva Manojlović/Danas

Nakon što je firma C&A u Srbiji proglasila stečaj i saopštila da gasi sve radnje na teritoriji naše zemlje, radnici ove kompanije kažu da ne znaju do kada će prodavnica raditi, a time ni koliko će još imati posao.

Gužva u radnji, poduži redovi pred kasama i crvene oznake za rasprodaju – slika je koju smo zatekli u jednoj od prodavnica kompanije C&A, koja se u Beogradu nalazi na četiri lokacije.

Velika rasprodaja i vidno snižene cene privlače veliki broj kupaca, a gužvi doprinosi i to što nije poznato kada će se radnja zatvoriti. Zbog toga su usred popodneva pred kasama bili duži redovi, iako je radni dan.

(FOTO) Reporterka Danasa u jednoj od radnji C&A: Kabine van funkcije, cene prepolovljene, na kasi dugi redovi 2
Foto: Iva Manojlović/Danas

U C&A prodavnici u Tržnom centru „Ušće“ bilo je malo radnika. Osim dvoje koji se nalaze na kasi, samo se još troje, koliko smo uspeli da primetimo, nalazilo u smeni.

Oni, kako kažu, ne znaju ništa o koracima koji slede. Nemaju informacije o tome do kada će biti popusti, do kada će prodavnica raditi, kao ni to šta će nakon zatvaranja radnje biti sa njima.

„Mi ćemo verovatno posle ovoga na biro“, kaže kroz osmeh radnica na kasi.

Verovatno je smanjeni broj radnika uzrok zatvaranja jedne od kasa, tako da je u funkciju samo jedna, a ispred nje dva poduža reda kupaca sa više artikala u rukama, jer su cene uglavnom upola snižene.

(FOTO) Reporterka Danasa u jednoj od radnji C&A: Kabine van funkcije, cene prepolovljene, na kasi dugi redovi 3
Foto: Iva Manojlović/Danas

U radnji TC „Ušće“ u funkciji nisu ni kabine, pa se kupci presvlače pored rafova ili ispred dela koji onemogućava ulazak u svlačionice.

„Nama Srbima ne smeta ni ovako da se svlačimo, samo kad imamo popust“, u šali kažu dve gospođe koje su se presvlačile ispred kabina.

(FOTO) Reporterka Danasa u jednoj od radnji C&A: Kabine van funkcije, cene prepolovljene, na kasi dugi redovi 4
Foto: Iva Manojlović/Danas

 

Radnici kažu da im niko ništa ne govori.

„U petak vam saopšte da ostajete bez posla, da ne dobijate otpremninu i da ne znaju šta će sa vama. Šta mi sada da radimo“, kaže vidno zabrinuta radnica C&A.

Podsetimo, kompanija C&A saopštila je da odlazi u stečaj, nakon optužbi da je oštetila državni budžet za šest miliona evra. Bez posla i prava na otpremninu ostaće 135 radnika, nakon što je Uprava carine potvrdila da su počinioci sistematično počinili više od 300 prevarnih radnji kojima se krše carinski propisi Republike Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari