"Francuske kompanije daće maksimum u realizaciji projekata u Srbiji" 1Foto: BETAPHOTO/ MGSI SRBIJE/ MILETA MIRČETIĆ/ DS

Francuske kompanije će se maksimalno angažovati u Srbiji – rekao je novi ambasador Francuske Žan-Luj Falkoni koji se danas u Beogradu sastao s ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović.

„Uveren sam da će francuske kompanije dati svoj maksimum u realizaciji važnih projekata u Srbiji i raduje nas da smo deo izgradnje metroa, modernizacije aerodroma i izgradnje postrojenja u Vinči“, rekao je francuski ambasador.

On je istakao da je za Francusku važna odluka predsednika Emanuela Makrona da se investira u region i posebno u Srbiju.

Mihajlović je rekla da su koncesija za Aerodrom „Nikola Tesla“ i buduća izgradnja beogradskog metroa „ogromni projekti od izuzetnog nacionalnog značaja“, i da je sigurna da će biti uspešni.

S Francuskom i njenim kompanijama Srbija sarađuje u svim oblastima transporta – od drumskog, preko železničkog, do vazdušnog saobraćaja, rekla je Mihajlović i dodala da njeno ministarstvo uz to „pruža punu podršku realizaciji projekta deponije u Vinči“, kod Beograda.

O zajedničkim projektima dve zemlje danas je s francuskim ambasadorom razgovarao i ministar finansija Siniša Mali.

Mali je rekao da je još kao gradonačelnik Beograda učestvovao u takvim projektima, te da su se francuske kompanije do sada pokazale kao ozbiljan i siguran partner.

On je iskazao uverenje da će se tako nastaviti i u budućnosti, pogotovo kada je reč o metrou, čija izgradnja tek treba da počne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari