FS: Zaduživanje države načelno opravdano, ali treba odustati od davanja 100 evra građanima

Ostavite komentar


  1. Još kad bi prvo pitali savet, pa obećavali, a ne obrnuto. Ovako 5 mil punoletnih x 100 jura, ode 500 miliona evra

    1. Sta znaju ovce koliko je to 500 miliona evra…. a kad bi im neko normalan rekao da ce to oni duplo da vrate i da to nije dobro ovce bi blejale meeee…meeeeee..

  2. Posto bi drzava, po oceni Fiskalnog saveta, za isplatu 100 Evra punoletnim gradjanima Srbije morala da se zaduzi, jer nema svojih para, setih se bezobrazne lazi predsednika u emisiji kod Jovane Joksimovic na TV Prva, kad ga ona smejuci se u neverici pita: Odakle nam pare?, a on ladno slaga : „Imamo mi para. Cuvali smo, nismo trosili.“
    E, pa, stvarno previse. On bi zaduzivao zemlju, samo da bi sa tih nasih 100 Eura kupio za sebe glasove jadnih gradjana Srbije.

  3. Ne čitam ceo članak., Mislim da su iole obrazovan gradjaninu .jasne sve očekivane i one ne očekivane …nepoznate posledice
    Pandemije …. .
    Ali hoću da se zadržim.na pitanju obećanih …100 eura .iz Vučićevog džepa???
    Beskrupulozno , cinično , drsko , neukusno ,jeftino potkupljivanje gradjana Srbije….
    To pametan i čestit čovek ne radi , ne govori , ne ponižava gradjane Srbije , na čijem je nažalost čovek ,koji nam sve to radi i to uporno .
    Ako država može da izdvoji.neke novce , onda neka prvo vrati ono što duguje , što su gradjani ne svojom voljom dali državi više godina. ,….4 godine!? da bi spasli državu od BANKROTA..Sumljivo obrazloženje …

    1. Kako ne kapiras, AV se zaduzi proda sta ima vredno jos u Srbiji i onda se hvali kako je bio pametan i kako se dobro radi pod njegovom vlascu.

  4. A davanje državne pomoći kockarnicama je opravdano? Jer kockarnice pokreću privredu ili šta?

  5. Što ste tako sebični? Evo, jadni predsednik ima samo garsonjeru i stari auto a najgore je što nema para da svojoj deci kupi zaštitne maske. Mukice.

  6. Jevtin populisticki trik SNS-ovog predsednika (ne gradanskog) da obezbedi glasove! S jedne strane se administativno izdaju specijalne dozvole za izlazak i opterecuje enormno administracija a sa druge bi navodno bilo tesko odrediti maksimalni prihod pa ispod recimo 35.000 RSD ali i deci stvarno dati po 100 € a ne i onim bogatijima jer kako Vucic/SNS njih ima „mnogo“ pa bi se puno ustedelo bez obzira sto „imamo para“ – kakva nebuloza! Nemamo mi para i duzni smo pa smo ruzni a gotovinom se razbacuje zato sto nisu poplacanje grdne fakture pristigle drzavi jos prosle godine. Tako bi i moja baba bila likvidna sa tudim novcem!

  7. Gde je 36 tona zlata, od kojih, 12 tona, možemo prodati, promtno?
    Čemu zaduživanje, i rast deficita?
    Puni smo zlata, ko kera buva, prodajmo ga!!

  8. Fiskalni savet je neozbiljan…kada je za ozbiljno prihvatio nebulozu o davanju 100€ !

  9. Molim urednike Danasa da prestanu sa objavom bilo kakvog palamuđenja samozvanih i ostalih stručnjaka. Milim Vas da u svom rečniku ukinete reči stručnjak i struka. Sve to pogrešno koristite i te epitete dodeljujete šakom i kapom pogrešnim osobama. Stručnjak je moj obućar a ne ovi samozvanci. Inače, ovaj takozvani Fiskalni savet ne treba da brine, narod će dobiti ono što mu i pripada. Šupalj nos do očiju. To frljanje sa milijaradama nekakvih para je obično proseravanje. Oni ne znaju čak ni tablicu množenja. Pozdrav od matorog preduzetnika koji nikada neće biti stručnjak. Ovo je lično mišljenje i nije kolektivni stav mojih kolega. Srdačan pozdrav.

  10. Poštovani/ne članovi/ce iz FS, lepo je to što se brinete za stabilno atanje budžeta. Sada jedno pitanje: U 2012 su bili izbori, plate i penzije su povećane bez obzira što u kasi nije bilo para, a državna kasa je u tom trenutku bila u dubiozi, red bankrot. Ne sećam se da ste tada izlazili sa kritikama tadašnje vlasti zbog štampanja bezvrednih para i davanjem nepostojećeg novca koji pojedini penzioneri traže nazad, a znaju da realno tada nisu dobili ništa. Vaše selektivno javljanje bode oči. Zbog čega?

  11. Fiskalni savet po običaju kolje vola za kilogram mesa. Umesto da vlada skreše državne troškove odmah skreše plate i penzije,a veliku količinu novca ugura u poljoprivredu i investicije u elektroprivredu oni brane neodbranjivo. Prvo oporezovati banke i bogate ljude,,oporezovati kapital koji se iznosi iz zemlje,svakoj porodici omogućiti životni minimum ukoliko upadne u krizu. Bog nek nam je u pomoći plaši me da dolaze godine gladi kad budemo potrošili silne kredite i rasprodamo ovo što imamo.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.