Gardijan: Novogodišnja rasveta u svetu izaziva radost, a u Beogradu kontroverze

Ostavite komentar


  1. re: u Beogradu je rasveta postala izvor beskonačne kontroverze, piše danas londonski dnevnik Gardijan.

    Čin se da su rasprave beskonačne jer novogodišnje ukrase postavljaju najkasnije u oktobru a kako su krenuli, skidati će ih sredinom maja!

    1. bi bilo najbolje da rasvetu uopste ne skidaju. tako bismo imali turisticku navalu preko cele godine. a i provizija bi valjda skocila

  2. „Љубица Славковић сматра да су многи огорчени због расвете јер је она шљаштећи подсетник да људи на власти сматрају да су сви остали будале.“

    Тако некако.

    1. Mila moja Mila,

      umemo mi i te kako da uzivamo u lepom. Da ne umemo, broj samoubistava u Srbiji bio bi veci od broja poginulih peraca prozora u Americi :).. Ali, poenta ovog clanka nije u (ne)prepustanju estetskim zadovoljstvima izazvanim carima rasvete, vec u tome na koji nacin se trosi (citaj: krade) novac gradjana.
      Mene je sramota, a vas?

      1. Malo tolerancije, molim. Mila ima fakultetsku diplomu i na putu je da dobije i diplomu srednje skole. Zbog toga jos uvek ne moze da shvati ovaj clanak.

        1. To je glasač na koga tipujeije vlast. Mila, Barbara i takvi koji ne čitaju, ne razumeju da shvate pročitano i ako uspeju da ističu slova teksta. A, takvih, neobrazovanih i polupismenih je dovoljno da mogu da rade šta hoce

  3. Svet je toliko napredovao da im vise nije jasno zasto izaziva rasveta kontroveze. Svet je toliko ispred nas da su prevazidjene ideje mita i korupcije na sitno ( rasveta) ima je i tamo i to koliko toliko su napredni da im ovo kod nas nije jasno

      1. Mila, ti li si? Nepismenih, funkcionalno nepismenih koji ne razumeju pročitano, a bogami ni ono što očima vide, je užasno puno, zato smo tu gde jesmo. Dno Evrope.

  4. Ono što njima zapravo nije jasno, a što se odslikava u ovakvim komentarima, jeste otkuda ovoliko bezvlašće i otkud ovako izražena odvojenost vlasti od naroda u ex-socijalističkoj zemlji.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.