Goran Vesicfoto FoNet Milica Vuckovic

Sažeta biografija bivšeg i sadašnjeg Gorana Vesića, novog ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Rođeni Kruševčanin, gimnazijalac iz Kraljeva, pravnik iz Beograda.

Od 1990. do 1994. bio je novinar lista „Demokratija“ i zamenik glavnog i odgovornog urednika „Studenta“ u periodu 1992-1993. godine. Ovde je bivši.

Bio je i šef kabineta predsednika Demokratske stranke Zorana Đinđića od 1994. do 1997. godine, a zatim je bio član Izvršnog odbora Skupštine grada Beograda. I tu je bivši.

I poslanik Skupštine i savetnik saveznog ministra unutrašnjih poslova i savetnik ministra odbrane, sve je bio. Izvršni direktor kompanije “Wireless media d.o.o.” od 2004. do 2008. godine. Član Odbora savetnika kompanije “International Communication Partners” od 2008. do 2014. godine. Član je Skupštine udruženja “Poslodavac” i savetnik predsednika FK “Crvena zvezda”.

Pored mnogo toga, 2012. godine Vesić piše i „Manifest novih demokrata za novu Srbiju“ i to za potrebe Dragana Đilasa.

„Manifest je napisan sa ciljem da se Đilasu obezbedi vrlo konkretna ideološka, programska osnova za preuzimanje kormila u DS od aktuelnog predsednika Borisa Tadića ili za slučaj stvaranja nove političke partije“ preneo je Danas iste 2012. godine.

Iako je Vesić 2013. izlazio iz politike kako bi se bavio konsalting uslugama, tu je takođe ostvario titulu bivšeg nepolitičara jer se već 2014. godine našao na listi SNS – za odbornika na beogradskim izborima.

Pisao je i knjigu o Beogradu posle čije je promocije trčao kroz Knez Mihajlovu. Odskora je bivši zamenik gradonačelnika bivšeg gradonačelnika jer ga sadašnji gradonačelnik nije hteo.

Vesić se razume i u građevinske investicije. Na Trgu Republike je okretao kocke, zasadio Cvetni trg betonskim pločama, postavio fontanu koja peva. Jesenjin je opisao Vesića stihovima “ K’o u ludačku košulju vešto/odenusmo u beton prirodu“. Ovaj poslednji njegov talenat u vezi sa građevinom ga danas verovatno i preporučuje za ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari