Grad Kragujevac raspisao javni konkurs u cilju motivacije mladih da se bave preduzetništvom 1Foto: Shutterstock

Grad Kragujevac raspisao je javni konkurs za izbor poslovnih ideja mladih sa ciljem da ih motiviše da se bave preduzetništvom.

Osnaživanje mladih da se upute u preduzetničke vode, pružanje stručnih obuka i promocija nekonvencijalnog načina prikupljanja početnog kapitala, osnovni su ciljevi ovog konkursa.

Iz Gradske uprave navode da je Kragujevac poznat po inovatnim idejama i to je razlog za realizaciju ovog konkursa.

– Razni su motivi koji pokreću mlade da preuzmu inicijativu i pokrenu svoj biznis. Za jedne je to ideja u koju veruju i kojom misle da promene sveta, za druge želja da to što stvore preuzme neka velika i već uspešna kompanija, stoji u obrazloženju Grada.

Mladima, čije poslovne ideje budu odabrane na konkursu, biće obezbeđena besplatna obuka za prezentovanje svojih ideja, kao i besplatno korišćenje alata za testiranje njihovog budućeg poslovanja.

Kao završni događaj konkursa, mladima će biti omogućeno da svoje poslovne planove predstave pojedincima ili kompanijama koje imaju želju da investiraju u njihove ideje.

Rok za podnošenje prijave na konkurs je 31. mart 2023. godine.

Javni konkurs realizuje grad Kragujevac u partnerstvu sa Univerzitetom, Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i Biznis inovacionim centrom.

Podršku projektu pruža i Regionalna privredna komora Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari