Hrvatska: U prvom polugodištu većina firmi podigla plate zaposlenima 1Foto: Pixabay/Neufal54

Istraživanje trendova o platama i dodatnim naknadama na hrvatskom tržištu, koje je provela tvrtka Manpower, pokazalo je da je većina poslodavaca, 60,5 posto ispitanih, uprkos krizi povećala plate i naknade u prvom polugodištu, ali i da ne motivišu zaposlene dodatno obukama.

U prvoj polovini ove godine 60,5 odsto svih firmi obuhvaćenih istraživanjem povećalo je plate svojim zaposlenicima, dok je 32,6 odsto njih povećalo naknade i/ili finansijske podsticaje, rezultati su istraživanja danas objavljenih.

U drugoj polovini ove godine 27,9 procenata svih ispitanika planira da poveća plate do pet odsto, njih 24,8 odsto planira povećanje 6-10 procenata, dok 10,9 odsto planira rast plata 11-15 odsto, a 6,2 procenta za 16 do 21 odsto.

Istraživanje projekcija kretanja plata i beneficija za drugu polovinu 2022. pokazuje da se trendovi iz prve polovine godine nastavljaju, navode iz Manpowera.

„Većina poslodavaca planira da nastavi povećavanje zarada i naknade, primarno radi zadržavanja zaposlenih. Kriza tržišta radne snage ne jenjava, a sve više raste i svest o nužnosti privlačenja i zadržavanja radanika različitim nematerijalnim pristupima. Jedan od njih je propitivanje i modifikacija sada već zastarele paradigme work-life balance, naročito u kontekstu najnovijih stručnih saznanja o podsticanju motivacije smislom i svrhom jer život ne čeka kraj radnog vremena da bi se počeo događati“, navela je Ana Jadrešin, senior HR konsultantkinja.

Iz Manpowera navode da je u anketi „Plate i dodatne naknade“ učestvovalo 29 firmi iz 14 razlicitih sektora delatnosti, a pritom najviše iz sektora robe široke potrošnje (23,3 odsto), proizvodnje i automobilske industrije (18,6 procenata), te informatičke tehnologije (16,3 posto).

Većina preduzeća posluje u Zagrebu i okolini (72,9 posto).

Manpower posluje u više od 80 zemalja i globalni je lider u rešenjima za zapošljavanje i ljudske resurse, a u Hrvatskoj radi od 2008. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.