Idealan zvuk donosi posao sa strane

Tehniku "hvatao" sam, ali je obilazio i majstore. Pojačala deo i enterijera
Ideja za biznis: Specifično elektronsko interesovanje donelo Milošu Miliću luksuzne klijente

Ostavite komentar


  1. Bravo Miloše! Ovakve teme su itekako prekopotrebne, svaka čast na tvojoj istrajnosti i želji da svoj životni put usmeriš u pravcu koji otvara nove spoznaje.

  2. Ljudi se masovno (u okviru svojih finansijskih mogućnosti) okreću stvarima koje su tehnološki davno prevaziđene jer je sve očiglednije da nam progres nije doneo slobodu već je samo dramatično zakomplikovao život. Nekada si ako želiš da slušaš Kleptona morao da kupiš ploču i gramofon a autorska prava nisu postojala kao problem. Danas taj isti Klepton ne vredi ako nije na ploči i gramofonu – u suprotnom vredi koliko i neki treš.

  3. Fin tekst i lepo zanimanje mladog čoveka, ali bi bilo dobro da se autor teksta malo informiše o temi pre nego li napiše tekst. Ovde se radi o tzv. "lampaškim" pojačalima, tj. pojačalima sa elektronskim vakumskim cevima, čija je svrha pojačavanje slabih električnih signala. Otuda i pojačalo. Čipovi i digitalizacija nemaju nikakve veze sa ovim. Tranzistori su zamenili tzv. lampe u pojačalima. Što se tiče kvaliteta zvuka, da, lampaši imaju jako dobar zvuk (imaju i oni svoje probleme), ali ako koristite kvalitetne malošumne tranzistore u predpojačalu i kvalitetne (i skupe) snagaše sa malim izobličenjem, dobijate vrhunsko pojačalo sa vernom reprodukcijom u svim režimima rada i kome lampaši ne mogu ni blizu. Naravno to nisu komercijalna pojačala, ali nije ni ovo što gospodin pravi.

  4. "kao da je saksofonista, na primer, u istoj sobi i svira tik uz vas" Mda, i na tom "kao" mnogi poput ovog dečka uzimaju lovu onima koji ne mogu da prežale što im saksofonista zapravo nije u sobi..

Ostavite komentar


Ekonomija

Sa 2,5 na 1,2 miljarde evra "preko noći": Kako je cena projekta "EXPO 2027" odjednom prepolovljena? 8

Sa 2,5 na 1,2 miljarde evra „preko noći“: Kako je cena projekta „EXPO 2027“ odjednom prepolovljena?

Projekat "EXPO 2027" od odluke da bude dodeljen našoj zemlji sa sobom vuče određene nepoznanice, a jedna od najvećih jeste koliko će Srbiju ova izložba koštati i šta će ti troškovi obuhvatati. U skladu sa tim "velom tajne" ide i najnovija procena ministra finansija Siniše Malog, prema kojoj je cena ovog projekta smanjena za više od pola prethodno predviđene.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.