Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije: Ispunjen prvi zahtev, očekujemo dalje korake 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/DS)

Predsednik „Incijative za opstanak poljoprivrednika Srbije“ Vukašin Baćina rekao je, povodom današnje odluke Vlade Srbije o ukidanju zabrane izvoza pšenice i kukuruza, da je ispunjen njihov prvi zahtev i da očekuju dalje korake ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića.

On je u saopštenju naveo da je zahtev za ukidanje zabrane izvoza poljoprivrednih proizvoda bila prva tačka njihovih zahteva.

„Ova odluka će doprineti većoj ceni pšenice i kukuruza, ali nam je izuzetno bitno da bude odobren i izvoz suncokreta“, rekao je Baćina.

Dodao je da stanje u agraru zahteva hitne i konkretne korake i da poljoprivrednici traže da se realizuju dalje najavljene mere Ministarstva poljoprivrede, onako kako je dogovoreno na sastanku „Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije“ i ministra Nedimovića.

„Ukidanje zabrane izvoza koje smo izborili pokazuje da je neophodno da se mi, poljoprivrednici organizujemo i udružujemo kako bismo se izborili za bolji položaj“, naveo je Baćina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari