Predstavnici Komiko oversisa i Komiko oila i dalje su zainteresovani za izgradnju rafinerije nafte u Smederevu, potvrđeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare.


Taj grad na Dunavu je posetila delegacija Komiko oversis koju je predvodio Brajan Marej, član Nadzornog odbora te kompanije, i obavila razgovor sa gradonačelnikom Smedereva Predragom Umičevićem.

– Sledeći korak je da se ratifikuje ugovor sa investitorom. Na sastanku smo utvrdili dalju dinamiku oko usaglašavanja teksta ugovora. Uspeli smo da napravimo kompromise ne samo da bi on bio pravno valjan nego da bi ispoštovali obe strane. Između ostalog lokalna samouprava insistirala je da u tekstu stoji i broj zaposlenih lica kao i primena najmodernijih tehnologija i mere zaštite životne sredine – naglasio je Umičević i dodavši da su otklonjene sve prepreke kako bi se vrlo brzo krenulo u izgranju rafinerije. Marej je istakao da je veoma je racionalno imati rafineriju u Srbiji, koja će zaposliti direktno 550 odnosno indirektno 3.000 ljudi, a u kojoj će biti primenjena najmodernija tehnologija. – U Smederevo će stići od 250 do 400 miliona dolara, kolika će biti vrednost ove značajne investicije. Rok za izgradnju rafinerije je 36 meseci – naglasio je Marej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari