Isplaćena jedna, ostale još tri i po milijarde dolara duga

Država iskoristila novac u budžetu za vraćanje obaveza otkupom evroobveznica

Ostavite komentar


  1. Za tolika dugovanja su najvise zasluzni ljudi iz prethodne vlasti, ugasili su privredu, dizali kredite, nas ponizili..

    1. Predhodna vlast? Tačno. Tada je Vučić bio predsednik vlade. Kao što se vidi iz teksta vraćen je dug iz 2013. godine a treba da se vrati dug iz septembra 2012. (kada je Vučić bio ppv vlade). Svi ti dugovi su opterećeni abnormalno visokih kamatama na koje je tadašnja vlast (još su na vlasti, znači sadašnja) pristala … Prijatan sendvič, pazite da se ne zagrcnete.

  2. Smanjuje se dugovanje, otplacen je skupi zajam. Deo duga je u BDP -u je takodje smanjen, sto znaci da smo na dobrom kursu oporavka.

    1. …ako ovako nastavi moze i prsuta da se nadje u sendvicu, a ne samo pileci parizer.

  3. – Sva četiri komentara su očigledno botovi/sendviči. Zar je moguće da ne mogu malo da budu kretivni i napišu nešto bolje!?
    – Inače, super je da vraćamo kredite, i da ne budemo sledeća Grčka, primer Estonije je da ima najmanji dug kod baltičkoh zemalja, a najbolji BDP po stanovniku.

  4. Bravo botovi !! Svakom po sendvic a ja da kazem:“s ovakvom vladom i AVavavav-om na celu,moze jos GORE !!!! Jer oni (SNS) su za Ginisa kada je propast u pitanju ! Propadamo sa njima na milijardu koloseka !!

    1. Evo da I ja nesto kaxem upravo na ovaj komentar. Da li su ovi za Ginisa kada je propast u pitanju moze da se o tome razgovora ali kompanija koja je bila na vlasti sa Tadicem na celu je teska lakrdija.

  5. Kakvo smanjenje? Sa 14 na 23 milijarde za vreme sadašnje vlasti? A koliko je još prikrivenih zaduženja u vidu bankarskih garancija koje će sigurno biti aktivirane i sl.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.