Direktor Puteva iz Užica Milan Bojović ocenio je juče da je to preduzeće uspešno poslovalo u protekloj godini, tako da je ostvarena dobit i nakon izmirenja obaveza prema državi, zaposlenima je isplaćena trinaesta plata. On je podsetio da su radnici Puteva bili angažovani na izgradnji deonica Koridora 10, na jugu Srbije do makedonske granice i od Novog Sada prema Horgošu u dužini od 11 kilometara.

– Radove na severu zemlje završili smo za šest meseci, što je malo ko verovao da ćemo uspeti, a time smo dobili šansu i za buduće poslove na tom delu koridora – ocenio je Bojović i istakao da su u toku pregovori sa vladom Srbije o sličnom angažovanju tog preduzeća i u ovoj godini.

Putevi su radili i na izgradnji obilaznice oko Bijelog Polja, čija je vrednost 50 miliona evra i koja bi trebalo da bude završena do juna, a Bojović očekuje da budu angažovani i na deonici autoputa od Beograda do Požege. „Učestvovali smo na tenderima u Alžiru i Libiji i ostvarili smo važne kontakte, pa se nadamo da ćemo uspeti da dobijemo poslove i na tim tržištima“, dodao je Bojović.

 

Dug države

Direktor Puteva Užice podsetio je da država tom preduzeću duguje 9,5 miliona evra za obavljene radove. „Verujem da će vlada ispuniti obećanje i taj dug izmiriti do polovine godine“, rekao je Bojović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari