Danas počinje isplata 20.000 dinara penzionerima 1Foto: Shutterstock/Maja Marjanovic

Isplata pomoći od 20.000 dinara penzionerima po svim osnovama (starosnim, prevremenim, invalidskim i porodičnim penzionerima), kao i korisnicima privremene naknade – invalidima rada, počinje danas.

Pomoć od 20.000 dinara dobiće svi koji su podneli zahtev za penziju do 23. novembra, iako još nisu dobili rešenja, a kako je saopštio PIO fond njima će pomoć biti isplaćena naknadno uz prvu penziju.

To, kako je navedeno na sajtu Fonda PIO, znači da svi građani koji su podneli zahtev do 23. novembra i ispunjavaju uslov za ostvarivanje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, imaju pravo na novčanu pomoć bez obzira na datum kada će im biti doneto rešenje, a novac će im biti isplaćen naknadno, uz prvu isplatu penzije.

penzioneri, 20.000 dinara
foto BETAPHOTO/Milan Timotić

Pomoć od 20.000 dinara najavio Vučić u septembru

Početkom septembra predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će penzioneri dobiti pomoć od 20.000 dinara i da je to trošak za državu od 285 miliona evra.

„Verujemo da ćemo na taj način ispraviti nepravde gde penzije nisu platile plate i da ćemo pokazati kolika je naša briga prema penzionerima i šta je to što država može da vrati građanima kada se ponaša odgovorno“, poručio je tada Vučić.

Ova najava naišla je na mnoge kritike s obzirom da je došla samo dva dana nakon usvajanja rebalansa budžeta za ovu godinu u kom nigde nije spomenuto ovo davanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari