Vlada usvojila zaključak o isplati pomoći od 20.000 dinara 1Foto: Shutterstock/EshanaPhoto

Vlada je danas usvojila zaključak kojim će novčana pomoć od po 20.000 dinara, počev od 30. novembra, biti isplaćena korisnicima penzija, privremenih naknada – invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci – korisnicima privremene naknade Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Pomoć će dobiti i korisnici koji će ostvariti to pravo zaključno sa 23. novembrom, a rešenje o ostvarivanju prava će biti doneto nakon tog datuma.

Članovi Vlade usvojili su Zaključak o saglasnosti da se vlasnicima životinja isplate sredstava za uginule i ubijene životinje u cilju dijagnostike bolesti afričke kuge svinja.

Afrička kuga svinja je kontagiozna virusna bolest domaćih i divljih svinja za koju ne postoji specifična terapija ili imunoprofilaksa i u zaraženim gazdinstvima sprovodi se eutanazija svinja, u cilju suzbijanja te zarazne bolesti.

Iz tih razloga neophodno je da se vlasnicima životinja isplate sredstva za uginule, odnosno ubijene
životinje.

Na sednici vlade je usvojena Uredba o dopuni Uredbe o kriterijumima za kategorizaciju javnih puteva, kojom se uvodi nova kategorija državnih puteva I M – motoput, čime će se znatno uticati na povećanje bezbednosti saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari