Uskoro kreće isplata pomoći od 20.000 dinara: Ko sve ima pravo na jednokratnu naknadu? 1Foto: Shutterstock/Robert Petrovic

Republički fond PIO objavio je obaveštenje da će isplatiti novčanu pomoć u iznosu od 20.000 dinara korisnicima penzija,  korisnicima privremene naknade – invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci, koji su ostvarili pravo zaključno sa 23. novembrom 2023. godine.

Činjenice koje su važne korisnicima u vezi sa isplatom novčane pomoći, obrazložio je direktor Republičkog fonda PIO Relja Ognjenović:

„Danas donosim jednu važnu vest. Republički fond PIO, počevši od 30. novembra isplaćuje pomoć od 20.000 dinara svim penzionerima koji su, zaključno sa današnjim danom, podneli zahtev za ostvarivanje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja. To praktično znači da svi građani koji su podneli zahtev do 23. novembra i ispunjavaju uslov za ostvarivanje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, imaju pravo na novčanu pomoć bez obzira na datum kada će im biti doneto rešenje“, pojašnjava Ognjenović.

On dodaje da će njima pomoć biti isplaćena naknadno, uz prvu isplatu penzije.

Penzioneri će primiti punih 20.000 dinara

PIO podseća da su sredstva za isplatu novčane pomoći obezbeđena Finansijskim planom Republičkog fonda PIO i pomoć će biti isplaćena na isti način kako primaju penziju.

Prema rečima direktora Republičkog fonda PIO Relje Ognjenovića, svim korisnicima biće isplaćen iznos od 20.000 dinara, jer će Fond pokriti i troškove poštarine za korisnike kojima se isplata realizuje na kućnu adresu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari