Isti račun, ista prodavnica, dve godine kasnije: Identične kupovine iz 2020. i 2022. godine, poskupljenje – drastično

Koliko su porasle cene u Srbiji?

Ostavite komentar


  1. A satnica mi se nije pomerila ni jedne pare od te 2020te. Cene rastu vrtoglavom brzinom kao da mi ništa ne proizvodimo. Sad moramo da radimo 12h da bi priuštili ono osnovno za šta nam je trebalo 8h rada.

  2. To su prave stvari koje ruše mitove o nekakvog boljem životu jer su plate skočile možda za 5-10%.

  3. Nije skupo, ako je jaka vera u sns i av. Salu na stranu, bice jos mnogo skuplje. Hrana krediti i energenti idu u nebo pogotovo u neorganizovanim drzavama kojima upravljaju kojekakvi brnabici, mali, vesici, nedimovici, grcici…

  4. Poskupljenja ima naravno , ali ne možete ovako da uporedjujete. Neke stvari su na akciji. Pozovite market pa tačno proverite.

  5. Ko živi u centru Beograda i kupuje ocako skupu hranu i treba da plati duplo više! Eksluzivna tunjevina i masline ionako nisu naš proizvod pa ne znam ni kako mogu da pojeftine!?

  6. Sve ce joj to nadoknaditi povecanje od 19%.
    Marta iduce godine!
    Tako javise na tv!

  7. 2018. god. mleko 0,69€
    2022. god. Mleko 0,84€
    Lidl
    …..ali nemački.

  8. Ali je zato evro na istom kursu pa su plate i dalje ihihi. A da mu je realna vrednost minimalac bi bio 50eur.

  9. Срамота мог коментара и даље нема.Ето колико сте поштени.

  10. Bravo za Storna! Mogli bismo u Srbiji da se ODREKNEMO: letovanja, zimovanja, automobila, pozorista, zdrave hrane i SVEGA ostalog. Da se preselimo u Nedodjiju i zivimo na slanini i hlebu. Da li je to recept za zivot jednog bota?

  11. Sve poskupilo50 do 100posto za dve gofine inepricahjte prazne price a penzije i ko nema nidta zivi muci se vbolestsn i nema ni za hranu ni za lekovi nizasta a i ko je bolestan na biteo nista o i neoze ni invalidsko proimanje dobiti ko nija sa 2boledti a sa jednu sam nesposobmna bila za trad od mladost a sa druhu noga nokti nema nista ostat invalid a sa prvumogu i dlohgiratiiumreti od boledtisamosto za tuboledt imam lek za druhgu nemam i za reumu ruke ramena imam lek al nista.

  12. Naš ste našli šta da poredite, proizvode NATIRALAL PROMISE, TEEKANE, PODRAVKA…

  13. Mnogi proizvođači su drastično podigli cene bez osnova!!! Videli da je mutno pa ajde da iskoriste gužvu!!! Uvozna čokolada poskupela za godinu dana 10 a domaća 40posto?!?!?! Muljanje,prevare,sivo,crno,najcrnje…

  14. Pa uopste se ne primecuje!!! Evo ja npr.ni tada ni sada ne gledam cene, jer verujem nadleznim organima da zivimo u zlatnom dobu i da samo malo fali kada ce Srbija biti na nivou Svajcarske. Ne znam zasto kada god trebam otkucati Srbija ja otkucam Sirija???

  15. Orao58

    U pravu si jer su svi srpski proivodi pojeftinili, odn. kako kaže naš predsednik – cene u rikverc.

  16. Mda, za sva ova poskupljenja je kriva država, AV, Srbija, SNS, Brnabić… verovatno su takodje krivci za poskupljenja u svim zemljama sveta svega i svačega, za rat u Ukrajini, i pre svega zato što je ova moja zemlja puna nesrećnih ljudi koji nemaju drugi razlog za život osim mržnje.

  17. Kriza zbog korone i rat u Ukrajini pogodili samo Srbiju,daj ne lupajte vise!

  18. Što bi rekao AV inflacija 2 koma 1% , što je majniže u Evropi a i šire!

  19. Ovčije kiselo mleko (ne sećam se proizvođača) – prošle godine 105, sasa 155 u istoj prodavnici. Nine baš da moram da ga trošim, preživeću bez njega. To je samo jedan primer.

  20. Nešo, kavijar se ne kupuje ovde. Belorusija, Rusija, Ukrajina, ima i kod Letonaca. Nije skup, a dobar. Preporuka.

  21. Ma nemoguce ,dali verujete njoj i fiskalnim racunima ili Vucicu?
    Pa naravno VUČIČU!!!

  22. 2019-te u julu mesecu kilogram profilisanog gvozdja 67din ,2021-e u oktobru 171din

  23. Dosta o ovome.Jiče je na nekom portalu bila ova vest.Sada je objavljujete kao vest od pre 6 minuta

  24. Kada ne ide u pravu prodavnicu!?
    Nešto je poskupelo zbog rata a nešto su ovi digli sami cene,da više zarade.

Ostavite komentar


Ekonomija

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije 10

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije

Nezadovoljni zbog toga što mesecima ne primaju lične dohotke radnici Železničkog integralnog transporta, predvođeni predstavnicima Sindikalne organizacije ŽIT Beograd i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata ŽIT-a, u ponedeljak i utorak u periodu od 10 do 12 časova potestovaće ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.